ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Zαλγκίρις - ΠΑΟ 73-78 (video)

Ο Παναθηναϊκός πήρε το "διπλό" που τόσο χρειαζόταν επί της Ζαλγκίρις Κάουνας (78-73) κάνοντας τα ακριβώς… αντίθετα σε σχέση με το προ μίας εβδομάδας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τι σημαίνει αυτό; Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πραγματοποίησε ένα...
εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο παίρνοντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε καταλυτικό μέχρι τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου.

 Εκεί, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς πήρε… "φωτιά" και σκοράροντας 10 πόντους στα τελευταία 5'40'' της αναμέτρησης έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στις πρώτες φάσεις του αγώνα να ποστάρει τους "κοντούς" του προκειμένου να βρει τρόπους να σκοράρει. Κάτι που δούλεψε άριστα αφού η άμυνα της Ζαλγκίρις Κάουνας έκλεινε διαρκώς προκειμένου να δώσει βοήθειες με αποτέλεσμα το τριφύλλι να ευστοχήσει στα πρώτα περιφερειακά σουτ που βρήκε (7-9 στο 3'). Τα δυνατά κορμιά των Λιθουανών στη ρακέτα, όμως, δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να δράσει από το "ζωγραφιστό" με όπλο τους "ψηλούς" της. Έτσι, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού έγινε σε κάποια σημεία μονοδιάστατο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν τον έλεγχο του ρυθμού (σ.σ.: πολύ γρήγορος στο πρώτο δεκάλεπτο) και να έχουν αυτοί, πλέον, το πάνω χέρι (18-15 στο 7'). Κι αν η υπεροχή της Ζαλγκίρις Κάουνας στους "ψηλούς" ήταν σημαντική a priori, έγινε ακόμα πιο αισθητή a posteriori μετά τα δύο φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν οι Στεφάν Λάσμε και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

 Εκτός των άλλων, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που διατήρησε τους Λιθουανούς μπροστά στο σκορ με τη λήξη του α' δεκαλέπτου (22-19). Στη συνέχεια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανακάτεψε την τράπουλα προκειμένου να αλλάξει ο ρυθμός του αγώνα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι, κυρίως εκμεταλλευόμενοι τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν (σ.σ.: οκτώ στο πρώτο ημίχρονο), με δεδομένο, πλέον, πως οι δύο "πράσινοι ψηλοί" (Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Στεφάν Λάσμε) χρεώθηκαν και με τρίτο προσωπικό φάουλ. Το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, παρά τις προσπάθειες των Τζέιμς Γκιστ και Ρόκο Λένι Ούκιτς, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να διατηρήσουν το τριφύλλι σε επαφή με το σκορ (43-40 στο 20').

 Αυτό που ήθελαν από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη το πραγματοποίησαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήτοι να ελέγξουν το ρυθμό, να πάνε το παιχνίδι σε όσο το δυνατόν λιγότερες κατοχές και να μην αφήσουν τους Λιθουανούς να πάρουν άλλα επιθετικά ριμπάουντ. Πλέον, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι, κάτι που αποτυπώθηκε από το γεγονός πως πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ μετά από πολύ ώρα (49-50 στο 25') μετά από καλάθι του -μέχρι τότε νωχελικού- Γιόνας Ματσιούλις. Το "πράσινο" προβάδισμα διατηρήθηκε για λίγα λεπτά, αλλά στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου η Ζαλγκίρις Κάουνας πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ χάρη σε εύστοχο δίποντο του Τζεφ Φουτ στη λήξη του χρόνου.

 Το παιχνίδι κρεμόταν, πλέον, από μία κλωστή αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ήταν, όμως, εκείνοι που έπειθαν περισσότερο πως μπορούν να πάρουν τη νίκη. Όπερ και εγένετο δια χειρός… Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος στα τελευταία 5'40'' πήρε την μπαγκέτα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και έκανε τα πάντα στο παρκέ. Στην μία πλευρά (άμυνα) περιόρισε σημαντικά τόσο τον Μάρκο Πόποβιτς, όσο και τον Όλιβερ Λαφαγιέτ (σ.σ.: "σκότωσε" το τριφύλλι για τριάντα λεπτά), ενώ στην άλλη (επίθεση) ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Κροάτης γκαρντ ήταν αυτός που με δέκα δικούς του πόντους (και άλλους τέσσερις από τον Τζέιμς Γκιστ) έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στα τελευταία λεπτά. Πότε οι διεισδύσεις του, πότε οι… "μπομπίτες" του και πότε τα τρίποντα (σ.σ.: "μαχαιριά" αυτό που "έγραψε" το 69-73 στο 37') κράτησαν το τριφύλλι μπροστά στο σκορ χαρίζοντάς του ένα "διπλό" που το βάζει για τα καλά σε θέση ισχύος αναφορικά με την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.
 Διαιτητές: Λαμόνικα - Ντοζάι - Λάτισεβς.
 Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 58-56, 73-78.

 ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Πλάθα):
Ντάρντεν 9 (1), Πόποβιτς 10, Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Γιουσκεβίτσιους, Γιαφτόκας 8, Κουζμίνσκας 5 (1), Λαφαγιέτ 15 (3), Καουκένας 4, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς Κ. 11 (1).

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 8 (1), Ματσιούλις 4, Καπόνο 4 (1), Ούκιτς 21 (3 τριπ., 6 ασίστ, 0 λάθη), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13 (4 τρίπ., 10ασ.), Γκιστ 12 (9ριμπ.), Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 3.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: