ΣΙΝΕ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Όταν σε 3 εβδομάδες έρχονται οι Πανελλήνιες 2013. Συμβουλές

Να που φτάνει ο καιρός, κάθε χρόνο, για να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2013. 
Εξετάσεις που όλο λένε ότι θα καταργήσουν αλλά ποτέ δεν το κάνουν.
Όλοι θυμόμαστε τον εαυτό μας πριν...

τις Πανελλήνιες να λέει: «Έλα μωρέ, 20 μέρες ακόμα προλαβαίνω τα πάντα». Οι καθηγητές στο σχολείο να μας συμβουλεύουν να πάμε να γράψουμε χωρίς άγχος. Ούτως ή άλλως ότι μάθαμε όλο το χρόνο μάθαμε. Τώρα θέλει ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Και από την άλλη οι καθηγητές μας στα ιδιαίτερα να μου βάζουν όλο και περισσότερες ασκήσεις.
Η σωστή αντιμετώπιση των πανελληνίων για το 2013 βρίσκεται κάπου στη μέση όλων αυτών των συμβουλών που δεχόσαστε. Φυσικά και δε χρειάζεται πανικός, ούτε να βγάλουμε σπυράκια στην ιδέα των Πανελλήνιων εξετάσεων. Πάτε στο σχολείο, καθόσαστε σε ένα θρανίο και γράφουμε τις Πανελλήνιες εξετάσεις και αφιερωνόμαστε στον στόχο των τελευταίων αυτών 20 ημερών.

Με προσοχή, ευστροφία και το κατάλληλο πρόγραμμα. Καλώς ή κακώς στα αρχαία, τα μαθηματικά, τη φυσική, τα κείμενα και την έκθεση ότι μάθατε μάθατε. Είναι μαθήματα που στις Πανελλήνιες 2013 τα οποία χρειάζονται βάσεις και τα κενά καλύπτονται πολύ δύσκολα. Ας προσπαθήσετε λοιπόν να εμπεδώσετε αυτά που ήδη ξέρετε. Να μην έχετε κενά σε αυτά που δώσατε βάση ολόκληρο τον χρόνο. Μην επιχειρείτε να καλύψετε όλες σας τις απορίες τις τελευταίες μέρες. Είναι σχεδόν αδύνατο!

Αντίθετα, στα υπόλοιπα μαθήματα που δίνετε στις Πανελλήνιες υπάρχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης, όχι μόνο 20 μέρες πριν αλλά και 10 ίσως και 5 (όχι πιο κάτω όμως). Είναι σαφώς πιο βατά, ευκολότερα στον τρόπο διαβάσματος και σίγουρα πιο ξεκούραστα. Δώστε έμφαση εκεί. Ο αδιάβαστος αν ξεκινήσει σήμερα μπορεί να γράψει ένα 10. Ο μαθητής του 10 να το κάνει ακόμα και 16. Ενώ αυτός του 16, υπό προϋποθέσεις και την τύχη με το μέρος του μπορεί ακόμα και να αριστεύσει!

4 συμβουλές για τις Πανελλήνιες 2013:
ΞΕΧΑΣΤΕ τα SOS! Είναι απάτη
Κάντε μικρά αλλά συχνά διαλλείματα. 
Επίσης ένας περίπατος με φίλους βοηθά πάρα πολύ. 
Σε αντίθεση με το κινητό που είναι ο θάνατός σας!
Μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι θα δώσετε και μετά η ζωή είναι υπέροχη. 
Γιατί πολύ απλά οι γονείς παραμένουν στη θέση τους. Και ζητάνε πτυχίο όχι στα 4 αλλά και στα 3 χρόνια!
Αν δεν πάει ένα μάθημα καλά μην το βάλετε κάτω.
Τα υπόλοιπα μπορεί να είναι 20αρια.
fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: