ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στις οθόνες μας!!!

Μετά τη φάση των ομίλων, Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρούνται στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League το βράδυ της Τετάρτης.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά το... 2-0 επί της Μάιντς το Σάββατο παραμένει στη δεύτερη θέση της Bundesliga και το -20 από τη μαθηματικά πρωταθλήτρια Μπάγερν. Έχοντας αποκλειστεί και στο Κύπελλο, στοχεύει σε νέα υπέρβαση στη φετινή πορεία της στο Champions League. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, μιας και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ προέρχεται από το 3-1 επί της Μπέτις, αλλά έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν απέχει 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τιμωρημένος είναι ο Άλβαρο Αρμπελόα, ενώ τραυματίας είναι οι Μαρσέλο και αμφίβολος ο Λούκα Μόντριτς.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων φέτος, με τη Ντόρτμουντ να κερδίζει τις εντυπώσεις με 2-1 στη Βεστφαλία και 2-2 στο «Μπερναμπέου».

Το 1998 είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να επικρατεί 2-0 στη Μαδρίτη και να κρατά το 0-0 στον επαναληπτικό. Τη σεζόν 2002/03 είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τη «βασίλισσα» να κερδίζει 2-1 στην Ισπανία και να παίρνει 1-1 εκτός έδρας.

Η Μπορούσια έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ έχει κάκιστη παράδοση στη Γερμανία με μόλις μία νίκη και έξι ισοπαλίες σε 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις. Η Ντόρτμουντ σε διπλούς αγώνες στην Ευρώπη απέναντι σε Ισπανούς έχει 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς, ενώ η Ρεάλ 11 και 7 αντίστοιχα.

Για τους Βεστφαλούς αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε ημιτελικά Champions League έχοντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό, ενώ για τη «βασίλισσα» αυτή είναι η 24η εμφάνιση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 12 προκρίσεις και 11 αποκλεισμούς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάουπερς. Στο όριο των καρτών είναι ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς για τη Ντόρτμουντ και ο Μικαέλ Εσιέν για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιθανές συνθέσεις:
Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (Ιγκουαΐν).

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: