ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στο Λονδίνο ο Θρύλος! Υπέταξε την Εφές στο πυρακτωμένο ΣΕΦ (vid)

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση και πραγματοποίησε μία σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Εφές Αναντόλου, επικρατώντας στο τέλος με 82-72 και "σφραγίζοντας" το εισιτήριο για το Λονδίνο, όπου θα...
δώσει το παρών στο Final-4. Πρωταγωνιστές; Οι φυσικοί ηγέτες αυτής της ομάδας: Βασίλης Σπανούλης (19 πόντοι) και Γιώργος Πρίντεζης (15 πόντοι). Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο έτοιμοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, μην χάνοντας καμία από τις πρώτες τέσσερις επιθέσεις που πραγματοποίησαν. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν μεν καλά, αλλά στη συνέχεια τους νίκησε το άγχος. Η Εφές κατάφερε να μεταφέρει την πίεση στους "ερυθρόλευκους" και να πάρει μικρή διαφορά από τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

 Παρά την κακή του εμφάνιση πάντως (κυρίως στην άμυνα) ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 23-21 υπέρ της τουρκικής ομάδας. Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα του Πειραιά, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν σερί 13-0 στα πρώτα πέντε λεπτά. Το καλάθι μίκρυνε για τους γηπεδούχους που πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο έπειτα από 5 λεπτά αγώνα, με τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Βασίλης Σπανούλης αν και ξεκίνησε καλά δεν κατάφερε να δώσει λύσεις, ενώ και οι υπόλοιποι δεν πρόσφεραν ιδιαίτερα επιθετικά. Η Εφές είχε μία διψήφια διαφορά μέχρι το 18', ωστόσο ο Κώστας Παπανικολάου... αποφάσισε στο τέλος του ημιχρόνου να την κάνει μονοψήφια και να μειώσει σε 33-41.

 Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… ψαλιδίσει κι άλλο τη διαφορά, αλλά η τουρκική ομάδα παρέμεινε συγκεντρωμένη και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της. Όχι για πολύ όμως, καθώς η άμυνα της ομάδας του Πειραιά βελτιώθηκε και οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν λύσεις στον επιθετικό τομέα με τον Τζος Πάουελ να βάζει κάποιους σημαντικούς πόντους και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει σε 49-49, τρία λεπτά πριν το τέλος. Μάλιστα οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να κάνουν την ολική επαναφορά, καθώς με τον Γιώργο Πρίντεζη πήραν το προβάδισμα στο σκορ με 52-50, αλλά η περίοδος ολοκληρώθηκε με 55-54 υπέρ της Εφές. Με σερί 7-0 στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με τον Οκτάι Μαχμούτι να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να βρει λύσεις.

 Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς τον Τζόρνταν Φάρμαρ, αλλά ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε παρών και κράτησε την ομάδα του Πειραιά σε απόσταση ασφαλείας (66-59). Με σερί 8-0 όμως η τουρκική ομάδα κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Αυτή τη φορά όμως ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που αντέδρασε και μαζί με τον Έισι Λο έκαναν το 76-70, 1.22'' πριν το τέλος, ενώ το τελικό 82-72 έστειλε τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο και το Final-4.

 Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7 (1), Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 7 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 3 (1), Πάουελ 9 (1), Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 1.

 ΕΦΕΣ (Μαχμούτι): Μπαλμπέι, Φάρμαρ 11 (1), Ερντέν 8, Τουντσερί 7 (2), Σιπ 6, Γκιονλούμ 3, Σαβάνοβιτς 12, Λούκας 14, Γκιουλέρ 9 (1), Μπάρατς 2.



basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: