ΣΙΝΕ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες έως και την Κυριακή του Πάσχα! (Δείτε videos)

Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και καλές καιρικές συνθήκες θα «κυλήσει» η Μεγάλη Εβδομάδα. Τους 32 βαθμούς αναμένεται να φτάσει το θερμόμετρο σήμερα και τη Μεγάλη Τετάρτη ενώ την Κυριακή...
του Πάσχα θα σημειωθούν λίγες τοπικές και μικρής έντασης βροχές στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα Μεγάλη Τρίτη:

Περιμένουμε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημεριανές ώρες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 18 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βορειοανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ζεστό και καλό καιρό θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Με λίγες νεφώσεις θα «κυλήσει» η μέρα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τον υδράργυρο να «ανεβαίνει» στα ύψη. Πιο συγκεκριμένα στη Μακεδονία και τη Θράκη το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 31 βαθμούς ενώ στη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου, θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι ευνοϊκοί δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση εντάσεως έως και 6 μποφόρ.

Μεγάλη Τετάρτη:
O καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες το απόγευμα στα βόρεια ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία σε άνοδο αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή:

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού με καλές καιρικές συνθήκες και λίγες μόνο νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα:
Περιμένουμε νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Πιο αναλυτικά βροχές μικρής έντασης και διαρκείας αναμένεται να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Στερεά αλλά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και ζεστό καιρό.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα «κυλήσει» στα ίδια επίπεδα για την εποχή.

Real.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: