ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ποια είναι η σιδηρά κυρία του Κορυδαλλού που έγινε στόχος βομβιστών

Στις 04:35 χθές σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο σταθμευμένο αυτοκίνητο που ανήκει στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.
Το όχημα ήταν παρκαρισμένο στην...
οδό Διομήδους 3 στη Δάφνη, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της διευθύντριας.
Οι βομβιστές νωρίτερα είχαν κάνει δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του ειδησεογραφικού site Zougla.gr και στον ANT1.
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή και ενημέρωναν του ένοικους των πολυκατοικιών να μείνουν στα διαμερίσματά τους.
Ακολούθησε η έκρηξη και στη συνέχεια το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες.
Η Μαρία Στέφη, η σιδηρά κυρία των φυλακών - όπως κάποιοι την αποκαλούν - είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του σωφρονιστικού συστήματος που ανέλαβε χρέη διευθύντριας στον Κορυδαλλό, από το 1969 που άνοιξαν τις πύλες τους, καθώς ανέλαβε καθήκοντα το Μάρτιο του 2011, διορισμένη από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή, ενώ μέχρι τότε διοικούσε το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών.
Η εμπλοκή της με το σωφρονιστικό σύστημα ξεκίνησε μετά από δημόσιο διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχε το 1993. Αρχικά δεν προσελήφθη αλλά στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999. Θήτευσε στο Τμήμα Διοίκησης των φυλακών Κορυδαλλού, όπου ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών καθώς και με θέματα αλλοδαπών - απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα -, ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μητέρα δύο παιδιών, 48 ετών σήμερα, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης σωφρονιστικών υπαλλήλων. Πολλοί, σχολιάζοντας τη δυναμική και τις ικανότητές της έχουν πει κατά καιρούς ότι “Αυτή η γυναίκα θα βάλει τα γυαλιά σε πολλούς άνδρες”, με δεδομένη και την είσοδό της σε μία θέση που μέχρι πρότινος ήταν ανδροκρατούμενη.
Το όνομά της είχε απασχολήσει και παλαιότερα τη δημοσιότητα, το Νοέμβριο του 2012, καθώς τόσο εκείνη όσο και δύο ακόμα σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για την αποφυλάκιση κατηγορουμένου, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στου Ρέντη. Πάντως, όπως συνηθίζεται να λέμε, το μήλο κάτω στην περίπτωσή της έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς η εμπλοκή της στο σωφρονιστικό σύστημα μόνο τυχαία δεν ήταν. Η Μαρία Στέφη, κόρη του πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργου Στέφη, γνώρισε από πολύ μικρή ηλικία τα τεκτενόμενα στο χώρο των φυλακών, ενώ δεν δίστασε όταν της ζητήθηκε να αναλάβει το δύσκολο αυτό πόστο με δεδομένα τα προβλήματα που εμφανίζονται, ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: