ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τι εισηγείται ο Λ. Αυγενάκης στον Υπουργό Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές;

Εισηγητής στο νομοσχέδιο «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών»

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της...
παροχής υπηρεσιών» που εισηγείται από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, προτείνει διατάξεις με τις οποίες επιλύονται οριστικά τα θέματα μεταφοράς της διοικητικής και οικονομικής εποπτείας του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής και του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ζητεί να τροποποιηθεί η νομοθεσία που αφορά την καταβολή του ημερήσιου δικαιώματος από τους αδειούχους επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές στις λαϊκές αγορές. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι πλέον θα προστατεύονται οι παραγωγοί και οι αγρότες από τις αυθαιρεσίες των δημάρχων, ενώ θα επιτρέπεται η λειτουργία λαϊκών αγορών τις Κυριακές με συμμετοχή μόνο παραγωγών, πρόταση που βρήκε απήχηση από μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού.


Επιπλέον ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστούν τα προβλήματα των κλειστών δημοτικών αγορών όπως αυτή του Ηρακλείου, της Λάρισας και της Πάτρας και για τα οποία έχει ενημερωθεί ο Υπουργός σε προηγοπύμενο χρόνο σε συναντήση στο Υπουργείο.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: