ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δείτε το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Παρά τον καταιγισμό πληροφοριών κυρίως από τις Βρυξέλλες αλλά και από την Αθήνα περί τελεσιγράφου προς την ελληνική πλευρά εκ μέρους των... δανειστών, το οποίο λήγει τη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την τελική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τις απολύσεις στο δημόσιο που υφίστανται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης, τις επιμέρους συνεχείς συναντήσεις των τεχνοκρατών στο Υπ. Οικονομικών και τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον και αποκλειστικά στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, που αφορά 15.000 εργαζομένους για τα έτη 2013-2014.

Το απόγευμα της Πέμπτης τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδιδαν πως οι δανειστές της χώρας έθεσαν ζήτημα τελεσιγράφου προς την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο εκπνέει τη Δευτέρα το πρωί. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εάν δεν προκύψει συμφωνία, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο παγώματος της δόσης των 8,1 δις ή ακόμη και κατάτμησης της δόσης αυτής σε μικρότερες, ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειώνεται, ιδιαίτερα στον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Παρ” όλ” αυτά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μαξίμου νωρίς την Πέμπτη, δήλωσε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλα τα θέματα με την τρόικα, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως η ελληνική πλευρά επενδύει σε μία πολιτική συμφωνία κατά τη συνεδρίαση του Eurοgrοup την επόμενη Δευτέρα.

Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων-μετακινήσεων στο δημόσιο

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές μας, 15.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου θα πρέπει να έχουν απολυθεί τη διετία 2013-2014. Όσον αφορά στον στόχο του κυβερνητικού επιτελείου για 4.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του 2013, άγνωστο παραμένει εάν σε αυτές συνυπολογίζονται οι αποχωρήσεις των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα, οι απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν ανά τρίμηνο έχουν ως εξής:
- Γ” τρίμηνο 2013 : 2.000 υπάλληλοι
- Δ” τρίμηνο 2013: 2.000 υπάλληλοι
- Α” τρίμηνο 2014: 1.000 υπάλληλοι
- Β” τρίμηνο 2014: 4.000 υπάλληλοι
- Γ” τρίμηνο 2014: 2.000 υπάλληλοι
- Δ” τρίμηνο 2014: 4.000 υπάλληλοι.

Στο «μέτωπο» της κινητικότητας, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα δείχνει να δέχεται το ελληνικό αίτημα για παράταση μέχρι το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραλάβει στο τέλος του μήνα τις αναλυτικές λίστες με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (αρχικά) και θα μεταταχθούν (εν συνεχεία).

Οι μετατάξεις αναμένεται να γίνουν από τον χώρο της Παιδείας, από τους ΟΤΑ και από τα υπουργεία.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: