Νόστιμη και εύκολη συνταγή.
Γίνονται πολύ γρήγορα, μόλις παγώσουν διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Τι χρειαζόμαστε:
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι
Τι χρειαζόμαστε:
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι
Για την Γέμιση
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
Για την Επικάλυψη
ινδοκάρυδο
ινδοκάρυδο
Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Παίρνουμε το μείγμα μας από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες στρογγυλές, τοποθετώντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
Πασπαλίζουμε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ, ότι έχουμε.
Αφήνουμε τα Raffaello μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες.
Τα Raffaello μπορούμε να τα συντηρήσουμε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Παίρνουμε το μείγμα μας από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες στρογγυλές, τοποθετώντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
Πασπαλίζουμε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ, ότι έχουμε.
Αφήνουμε τα Raffaello μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες.
Τα Raffaello μπορούμε να τα συντηρήσουμε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με φουντούκια ή αμύγδαλα, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
briefingnews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
briefingnews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου