Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η τακτική κατανάλωση μπέικον συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Μελέτες δείχνουν ότι...
το επεξεργασμένο κρέας σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.
Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προειδοποιούν ότι ο συνδυασμός του μπέικον με κάτι γλυκό –όπως το σιρόπι σφενδάμου που λατρεύουν οι Αμερικανοί– είναι ακόμη πιο βλαβερός.
Υποστηρίζουν ότι όταν τα αλλαντικά συνδυάζονται με τη ζάχαρη, το έδεσμα γίνεται σχεδόν εθιστικό. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «διατροφική τριπλέτα» και αφορά στον καταστροφικό συνδυασμό λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού.
Παλαιότερη μελέτη είχε υποδείξει ότι μια χημική αντίδραση μεταξύ αμινοξέων και ζάχαρης είναι αυτή που δημιουργεί την ακαταμάχητη μυρωδιά του μπέικον.
Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δηλώνουν πως η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει κατά 42% των κίνδυνο καρδιοπάθειας και κατά 19% τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Η υψηλή περιεκτικότητα αλατιού και συντηρητικών, και όχι λιπαρών, είναι αυτή που καθιστά το επεξεργασμένο κρέας τόσο επικίνδυνο.
Πηγή: onmed.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Μελέτες δείχνουν ότι...
το επεξεργασμένο κρέας σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.
Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προειδοποιούν ότι ο συνδυασμός του μπέικον με κάτι γλυκό –όπως το σιρόπι σφενδάμου που λατρεύουν οι Αμερικανοί– είναι ακόμη πιο βλαβερός.
Υποστηρίζουν ότι όταν τα αλλαντικά συνδυάζονται με τη ζάχαρη, το έδεσμα γίνεται σχεδόν εθιστικό. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «διατροφική τριπλέτα» και αφορά στον καταστροφικό συνδυασμό λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού.
Παλαιότερη μελέτη είχε υποδείξει ότι μια χημική αντίδραση μεταξύ αμινοξέων και ζάχαρης είναι αυτή που δημιουργεί την ακαταμάχητη μυρωδιά του μπέικον.
Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δηλώνουν πως η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει κατά 42% των κίνδυνο καρδιοπάθειας και κατά 19% τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Η υψηλή περιεκτικότητα αλατιού και συντηρητικών, και όχι λιπαρών, είναι αυτή που καθιστά το επεξεργασμένο κρέας τόσο επικίνδυνο.
Πηγή: onmed.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου