Υμνητικά σχόλια για την ελληνική και ιδιαίτερα την κρητική διατροφή περιλαμβάνει δημοσιεύει ρεπορτάζ της έγκριτης καναδικής εφημερίδας «Globe and Mail».
Στο ρεπορτάζ της Adriana Barton, που τιτλοφορείται «Να Τρως σαν Έλληνας;» αναφέρονται εκτεταμένα τα πλεονεκτήματα της ελληνικής διατροφής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο χρόνο πολλά ιατρικά περιοδικά περιείχαν έρευνες που έδειχναν πως η μεσογειακή διατροφή μπορεί να περιορίσει τις καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον διαβήτη «τύπου 2» καθώς και άλλες χρόνιες παθήσεις για άτομα άνω των 70 ετών. Οι ειδικοί στις καρδιακές παθήσεις θεωρούν την εν λόγω δίαιτα ιατρική επανάσταση.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην διατροφή των Κρητών και των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας, που στις αρχές του ’60 είχαν τη μεγαλύτερη μακροβιότητα και το χαμηλότερο ποσοστό χρονίων παθήσεων ανά τον κόσμο.
«Οι Κρήτες έτρωγαν προϊόντα της γης: λίγο τυρί, γιαούρτι, ψάρι, πουλερικά, κόκκινο κρασί και ελάχιστο κόκκινο κρέας» ενώ λάμβαναν το 40% των θερμίδων τους από λιπαρά, κυρίως προερχόμενα από το ελαιόλαδο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο δρα David Jenkins, «το θέμα είναι η δίαιτα να περιέχει τροφές που δεν είναι μεταποιημένες και να καλύπτουν όλες τις τροφικές βάσεις.» Ο ίδιος καταλήγει πως η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει λιγότερα επεξεργασμένα προϊόντα (όπως κρέατα) και περιέχει φρούτα και λαχανικά με υψηλό δείκτη βιταμινών και φυτικών ινών.
matrix24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Στο ρεπορτάζ της Adriana Barton, που τιτλοφορείται «Να Τρως σαν Έλληνας;» αναφέρονται εκτεταμένα τα πλεονεκτήματα της ελληνικής διατροφής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο χρόνο πολλά ιατρικά περιοδικά περιείχαν έρευνες που έδειχναν πως η μεσογειακή διατροφή μπορεί να περιορίσει τις καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον διαβήτη «τύπου 2» καθώς και άλλες χρόνιες παθήσεις για άτομα άνω των 70 ετών. Οι ειδικοί στις καρδιακές παθήσεις θεωρούν την εν λόγω δίαιτα ιατρική επανάσταση.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην διατροφή των Κρητών και των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας, που στις αρχές του ’60 είχαν τη μεγαλύτερη μακροβιότητα και το χαμηλότερο ποσοστό χρονίων παθήσεων ανά τον κόσμο.
«Οι Κρήτες έτρωγαν προϊόντα της γης: λίγο τυρί, γιαούρτι, ψάρι, πουλερικά, κόκκινο κρασί και ελάχιστο κόκκινο κρέας» ενώ λάμβαναν το 40% των θερμίδων τους από λιπαρά, κυρίως προερχόμενα από το ελαιόλαδο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο δρα David Jenkins, «το θέμα είναι η δίαιτα να περιέχει τροφές που δεν είναι μεταποιημένες και να καλύπτουν όλες τις τροφικές βάσεις.» Ο ίδιος καταλήγει πως η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει λιγότερα επεξεργασμένα προϊόντα (όπως κρέατα) και περιέχει φρούτα και λαχανικά με υψηλό δείκτη βιταμινών και φυτικών ινών.
matrix24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου