Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ με το μίξερ και σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα στερεά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα κουζίνας. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι (και αυτό γιατί δεν ξεφορμάρεται εύκολα) και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C για μια ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.
Προσοχή: Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα πέσει ο όγκος του κέικ.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
minervahorio.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ με το μίξερ και σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα στερεά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα κουζίνας. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι (και αυτό γιατί δεν ξεφορμάρεται εύκολα) και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C για μια ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.
Προσοχή: Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα πέσει ο όγκος του κέικ.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
minervahorio.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου