ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Champions League: Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 [βίντεο]

Iσόπαλες αναδείχθηκαν και στην τέταρτη φετινή τους αναμέτρηση Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, με το 1-1 του "Καμπ Νόου" να...αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στην Μαδρίτη.
Το μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα είχε λήξει 0-0, ενώ τα δύο για το σούπερ καπ στην αρχή της χρονιάς με 1-1 και 0-0, έτσι δύο σκορ υπάρχουν μόνο στις τέσσερις "μονομαχίες" τους φέτος.

Πικέ και Ντιέγκο Κόστα αποχώρησαν τραυματίες και τον τελευταίο αντικατέστησε ο Ντιέγκο, ο οποίος με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ στο 56', αλλά απάντησε ο Νεϊμάρ στο 71'.

Κλασική φετινή εμφάνιση Ατλέτικο, δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο ήταν δυνατή στην άμυνα και επικίνδυνη στην επίθεση, ενώ η επιτυχία είναι μεγάλη διότι έπαιζε στο "Καμπ Νόου" χωρίς τον Ραούλ Γκαρθία, αλλά και τον Ντιέγκο Κόστα από πολύ νωρίς, τους δύο καλύτερους παίκτες της δηλαδή και μάλιστα παραλίγο να φύγει με το "διπλό".

Ο Τάτα Μαρτίνο δικαιώθηκε εκ νέου που βάζει δεξιά τον Νεϊμάρ (ο Βραζιλιάνος παίζει πάντα αριστερά στην εθνική και παλαιότερα με Σάντος), ο Μέσι περιορίστηκε από τους αντιπάλους, αλλά και πάλι δημιούργησε φάσεις, ενώ είχε δύο ευκαιρίες, μία κεφαλιά και ένα φάουλ που αμφότερα σταμάτησε ο Κουρτουά.

Για ένα ακόμη ματς εξαιρετικός ήταν ο Ινιέστα, ο οποίος ξεκίνησε στην επιθετική τριάδα αριστερά με τον Φάμπρεγκας να παίζει στο κέντρο, όπως έγινε και στο "Μπερναμπέου", ενώ ήταν αυτός (ο Ινιέστα) που έδωσε έτοιμο το γκολ στον Νεϊμάρ.

Με δύο καλές ευκαιρίες από τον Νταβίντ Βίγια ξεκίνησε το ματς. Ο πρώην άσος των "μπλαουγκράνα" λίγο έλειψε να τους κάνει την ζημιά στο 2ο λεπτό και στο 5ο, αλλά τα σουτ του πέρασαν αμφότερα άουτ, ενώ η δεύτερη φάση ξεκίνησε από λάθος πάσα του Πίντο.
Μετά από άσχημη πτώση του στο έδαφος ο Ζεράρ Πικέ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 12' από τον Μπάρτρα, ενώ στο 30' ο Ντιέγκο Κόστα ένιωσε τράβηγμα στον δεξί δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Ντιέγκο.

Η πρώτη φορά που απείλησε η Μπαρτσελόνα ήταν στο 26' από την προσπάθεια του Μέσι και το κοντινό διαγώνιο σουτ του Ινιέστα, το οποίο πρόλαβε και έκοψε με τάκλιν ο Γκοντίν.

Η κεφαλιά του Νεϊμάρ δεν ανησύχησε τον Τιμπό Κουρτουά στο 36', όπως και στο 41' η κεφαλιά του Μέσι με τον Βέλγο να μπλοκάρει, ενώ το δυνατό σουτ του Νεϊμάρ στο 45' πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο αντικαταστάτης του Ντιέγκο Κόστα, ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος, Ντιέγκο, ήταν αυτός που "πάγωσε" το "Καμπ Νόου" στο 56', ανοίγοντας το σκορ με εντυπωσιακό μακρινό σουτ.

Αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά ο Ντιέγκο εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" και εκτέλεσε τον Χοσέ Μανουέλ Πίντο, με την μπάλα να καρφώνεται στο αριστερό του "γάμα".

Ο Κουρτουά στο 63' απέκρουσε το μακρινό σουτ του Μπουσκέτς, αλλά στο 71' δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στο κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ, με το οποίο η "Μπάρτσα" ισοφάρισε σε 1-1, με τον Ινιέστα να έχει κάνει εξαιρετική ασίστ από τον άξονα με το εξωτερικό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ (12' Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας (68' Αλέξις Σάντσες), Νεϊμάρ, Ινιέστα, Μέσι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο Μέντες, Αρντά Τουράν, Κόκε, Βίγια (71' Σόσα), Ντιέγκο Κόστα (30' Ντιέγκο).
Σκόρερς: 71' Νεϊμάρ / 56' Ντιέγκο
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:
 
Τρίτη
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1
 
Τετάρτη
Ρεάλ - Ντόρτμουντ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι
 
Ο πίνακας των σκόρερς
 
13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
 
10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)
 
8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
 
7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
 
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
 
5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)
 
4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)
 
*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)
 


 
sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: