ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0 [βίντεο]

Μπορεί να μην κουνήσει… σεντόνι Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου, αλλά τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα στο φινάλε!...
Στην Τούμπα, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 του Παναθηναϊκού -που παρά το...
μη βαθμολογικό του κίνητρο, είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ- και κατάφεραν σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα Τρίπολης απ’ τον Ατρόμητο να «καπαρώσουν» το καλό εισιτήριο για το προσεχές Γιουρόπα Λιγκ!

«Χρυσός» σκόρερ για τον «Δικέφαλο του βορρά» ο Βούκιτς (57’) κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ένα δοκάρι (σε σουτ του Κουλούρη) και οι «πράσινοι» δύο (σε προσπάθειες των Ατζαγκούν και Μπεργκ).

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (29-30 Ιουλίου και 5-6 Αυγούστου) και ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του δεύτερου τη τάξει θεσμού (21 και 18 Αυγούστου).
Βαθμολογία play-off
Παναθηναϊκός 11 
ΠΑΟΚ 10 
Ατρόμητος 7 
Αστέρας 7 
*Στον ΠΑΟΚ έχει επιβληθεί τιμωρία μείον τρία στη βαθμολογία των play-off
Το ματς:

Δείγμα του θεάματος που θα ακολουθούσε έδωσαν και οι δύο ομάδες με το… καλημέρα! Διότι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν από ένα δοκάρι. Ο πρώτος σε κοντινό σουτ του Κουλούρη και ο δεύτερος με τον Ατζαγκούν (κι ενώ δίπλα του ήταν αμαρκάριστος ο Καρέλης). Οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν ψηλά, άφηναν χώρο στους ταχύτατους πράσινους που έφευγαν… σφαίρα στις αντεπιθέσεις, με τον Γλύκο να κρατάει το μηδέν (σε κοντινό πλασέ του Μπεργκ).

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την εστία του Κοτσόλη και απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό κίνδυνο. Η άμυνα του ΠΑΟΚ εμφάνιζε αρκετές αδυναμίες και λίγο έλειψε σε μια φάση να το πληρώσει. Αλλά ο γκολκίπερ του βρέθηκε σαν… από μηχανής Θεός πάνω στη γραμμή της εστία του για να σταματήσει πραγματικά την τελευταία στιγμή την εξ΄επαφής κεφαλιά του Δώνη -που είχε ξεχαστεί. Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα, με αρκετές φάσεις και τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος.

Το σκορ στο Περιστέρι ευνοούσε έτσι κι αλλιώς τον ΠΑΟΚ που με το «Χ» θα ήταν ξανά πρώτος. Αλλά οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν ήθελαν να μείνουν εκεί. Και στο 57’ ο Βούκιτς απέδειξε ξανά πόσο το ‘χει το γκολ! Με τον Λίνο να επιβεβαιώνει εκ νέου το «βιονικός» και να βγάζει εξαιρετική μπαλιά, ο Σέρβος φορ «εκτέλεσε» ωραία τον Κοτσόλη και έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Πάντως λίγο αργότερα, ο Γλύκος παραλίγο να «κρεμάσει» την ομάδα του. Αλλά για καλή του τύχη -μετά από κακή έξοδο- ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να γυρίσει σωστά την μπάλα, που σταμάτησε στο εξωτερικό μέρος του κάθετου δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε «λίφτινγκ» των ενδεκάδων τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Και στο 78’ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να… τελειώσει πιο άνετα τον αγώνα, αλλά ο Κοτσόλης διόρθωσε το λάθος του και είπε «όχι» στον Νάτχο. Και στην αμέσως επόμενη φάση -και σε μια νέα αντεπίθεση του τριφυλλιού- ο Κλωναρίδης πήρε την μπαλιά απ’ τον Καρέλη, αλλά το εν κινήσει βολέ του δεν βρήκε… εστία. Και το τελευταίο δεκάλεπτο έφυγε δίχως να υπάρχει κάποιος «κίνδυνος» για τις δύο εστίες που να… προαναγγέλλουν ότι θα αλλάξει το 1-0. Όπως κι έγινε δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη.

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (46’ Βούκιτς -68’ Κατσουράνης), Νάτχο, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Πόζογλου, Κατσικάς, Μάρτενς, Σκόνδρας

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός (78’ Μέντες), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (73’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Ρισβάνης

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντίνας, Πέτριτς

sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: