ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Στην Superleague η Κέρκυρα!

H Κέρκυρα πανηγύρισε από την προτελευταία αγωνιστική των πλέι - οφ την επιστροφή της στην Superleague, ενώ τρεις ομάδες φλερτάρουν με την απευθείας άνοδο και το...
μπαράζ, με σαφές προβάδισμα της Νίκης Βόλου.


Η Κέρκυρα νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή και εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στην Superleague, η Νίκη Βόλου διεκδικεί την δεύτερη θέση που οδηγεί επίσης στην Superleague με τον Ολυμπιακό Βόλου που όμως κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ από τα Χανιά.

Επιστροφή στα "σαλόνια"
Η Κέρκυρα χρειαζόταν την νίκη απέναντι στον Ηρακλή για να πανηγυρίσει από την προτελευταία αγωνιστική και μπροστά στο κοινό της την άνοδο στην Superleague. Όλα τα προβλήματα λύθηκαν λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού με τον Γεωργακόπουλο να πέφτει εντός περιοχής μετά από επαφή με τον Μπουκουβάλα και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Γκόμες ευστόχησε και άνοιξε το σκορ. Με τον Ηρακλή ήδη σε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την απώλεια της ανόδου, και επιβαρυμένο από το εις βάρος του σκορ και το αριθμητικό μειονέκτημα τα πράγματα κάθε άλλο παρά δύσκολα ήταν για τους "Φαίακες" που πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Superleague. Το 1-0 μπορεί να προκάλεσε καρδιοχτύπια στο νησί, αλλά τελικά παρέμεινε, δίνοντας το έναυσμα για γιορτή μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Ένας βαθμός που περιμένει 48 χρόνια

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ ως προς την εξέλιξή του με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πιο επιτακτικά την νίκη, απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις με τον Τζιώρα. Η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα όπως στην φάση του Μανουσάκη ένα λεπτό πριν από την λήξη του ημιχρόνου αλλά μπήκε με την έναρξη του δευτέρου από τον συνήθη ύποπτο Τζιώρα. Ο Ντελέκος θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια για τον Ηρακλή Ψαχνών στο 66' αλλά η χαρά των Ευβοιωτών δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς ο Ισαάκ στο 71' θα δώσει την χρυσή νίκη για την συνονόματη ομάδα του Βόλου. Η Νίκη Βόλου πλέον θέλει ένα βαθμό απέναντι στον Ηρακλή, που είναι αδιάφορος την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να επιστρέψει μαθηματικά στην Superleague.

Από απευθείας άνοδο μέχρι... εκτός
Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το καθήκον του απέναντι στον Αιγινιακό κερδίζοντας τον με 2-0 και πηγαίνει στα Χανιά για να παίξει τον "τελικό" της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Πάντως για να είναι ήσυχος μέχρι τότε φρόντισε μόνος του ο Μάριο Γκούρμα σήμερα. Αρχικά έξι λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης μετά από ασίστ του Μπρέσκα, και ύστερα ολοκληρώνοντας τον προσωπικό αλλά και ομαδικό θρίαμβο στο 55'. Ανώτερος ο Ολυμπιακός κατεβαίνει στα Χανιά για να παίξει την συμμετοχή του στα μπαράζ απέναντι σε μια δύσκολη έδρα. Με κλεφτές ματιές στο παιχνίδι της Νίκης με τον Ηρακλή που υπό προϋποθέσεις μπορεί να του δώσει την δεύτερη θέση.


Όλα για τον τελικό
Τα Χανιά έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν απέναντι στον Φωστήρα και περιμένουν τον Ολυμπιακό Βόλου την επόμενη αγωνιστική στην Κρήτη στο παιχνίδι που θα κρίνει την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ με αντίπαλο την Ξάνθη. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στο 42' όταν τα Χανιά κέρδισαν πέναλτι και ο Παναγιώτης Αχείμαστος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Πάγκαλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, οι Κρητικοί κράτησαν μέχρι το τέλος το 1-0 και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.


Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
ΑΟ Χανιά - Φωστήρας 1-0 (44' πεν. Πάγκαλος)
Ολυμπιακός Βόλου - Αιγινιακός 2-0 (5', 55' Γκούρμα)
Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου 1-2 (66' Ντελέκος - 48' Τζιώρας, 71' Ισαάκ)
Κέρκυρα - Ηρακλής 1-0 (28' πέν. Γκόμες)

Η βαθμολογία:
Κέρκυρα 28
Νίκη Βόλου 26
Ολυμπιακός Βόλου 24
Χανιά 21
Ηρακλής Ψαχνών 18
Ηρακλής 15
Αιγινιακός 13
Φωστήρας 9

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμιών: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια 2) Γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια 3) Θέση στην κανονική διάρκεια

Η 14η (και τελευταία) αγωνιστική (1/6):
Χανιά - Ολυμπιακός Βόλου
Φωστήρας - Ηρακλής Ψαχνών
Αιγινιακός - Κέρκυρα
Νίκη Βόλου - Ηρακλής

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής:
H Νίκη Βόλου χρειάζεται ένα βαθμό επί του αδιάφορου Ηρακλή για να πανηγυρίσει μια ιστορική άνοδο. Τα "φώτα" στρέφονται πλέον στο ντέρμπι της Κρήτης όπου τα Χανιά στον "τελικό" αυτής της μίνι - διοργάνωσης φιλοξενούν τον Ολυμπιακό Βόλου. Με νίκη τα Χανιά περνούν στην τρίτη θέση και θα διεκδικήσουν την άνοδο στα μπαράζ με αντίπαλο την Ξάνθη. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και την βαθμολογία

sport24.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: