ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ετοιμάζουν φάκα για Σήφη τον Κροκόδειλο – Δείτε πως θα τον πιάσουν (video)

Μια … φάκα με την οποία ελπίζουν ότι θα πιάσουν τον κροκόδειλο θα στηθεί στην κοίτη της λίμνης του φράγματος των Ποταμών όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που...
πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στους χώρους του πανεπιστημίου με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.


Η σύσκεψη είχε στόχο να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την επιχείρηση αιχμαλωσίας του ερπετού που θα ξεκινήσει αύριο όπου και θα στηθεί το τεράστιο κλουβί που θα είναι στις διαστάσεις του κροκόδειλου. Στην επιχείρηση θα συμμετέχουν ερευνητές του μουσείου καθώς επίσης άνδρες της ΕΜΑΚ και του δασαρχείου Ρεθύμνου.

Μιλώντας στο Cretalive ο ερευνητής του Μουσείου Φυσική Ιστορίας κ. Πέτρος Φουκαράκης ανέφερε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία της επιχείρησης. Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή μέχρι να εντοπιστεί και να αιχμαλωτιστεί το ερπετό.

Να σημειωθεί πως μπορεί στην Κρήτη να κατασκευαστεί για πρώτη φορά ένα κλουβί-παγίδα για κροκόδειλους, αλλά στην Αυστραλία τέτοια κλουβιά υπάρχουν σε όλα τα ποτάμια και γενικά τα υδροσυστήματα, ενώ για τις εκεί αρχές πρόβλημα αποτελούν οι επισκέπτες που λατρεύουν να φωτογραφίζονται πάνω σε αυτά τα κλουβιά με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα με τους κροκόδειλους.


cretalive.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: