ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Γκάφα ολκής - Νοσοκομείο έστειλε ειδοποιητήρια θανάτου για 200 ασθενείς... εν ζωή [βίντεο]

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομειακά ιδρύματα της Μελβούρνης στην Αυστραλία, το νοσοκομείο Austin, ζήτησε συγγνώμη επειδή...
έστειλε, λόγω λάθους, ειδοποιητήρια θανάτου για 200 από τους ασθενείς του που βρίσκονταν εν ζωή!

Ειδικότερα, το εν λόγω νοσοκομείο «σκότωσε» από λάθος τους ασθενείς αυτούς στέλνοντας με φαξ τα ειδοποιητήρια θανάτου στους οικογενειακούς τους γιατρούς.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο σε σχετική ανακοίνωσή του τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν λόγω μίας εσφαλμένης αλλαγής στο πρόγραμμα του υπολογιστή που χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό ίδρυμα για την ενημέρωση των οικογενειακών γιατρών των ασθενών οι οποίοι παίρνουν εξιτήριο.

«Ζητούμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη στις κλινικές που επηρεάστηκαν, οι οποίες κατά κύριο λόγο, επέδειξαν μεγάλη κατανόηση για το σφάλμα», αναφέρει επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία τόνισε ότι η φροντίδα των ασθενών δεν διακυβεύτηκε.

Το σφάλμα ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για λάθος - σύμπτωμα ενός συστήματος υγείας που βρίσκεται σε κρίση, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ηγέτης των Εργατικών στη Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους.

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το σφάλμα ήταν απαράδεκτο και πιθανόν στενόχωρο για τους οικογενειακούς γιατρούς.

directNEWS.gr ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: