ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Συνταγή της ημέρας: Πιτάκια με χαλβά και μήλο

(Πετρετζίκης)
Δεν φαντάζεστε τι νοστιμιά κρύβεται σε αυτό το μικρόπιτάκι. 
Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για ταπιτάκια με χαλβά και μήλο:
Εκτέλεση: 49 λεπτά

Υλικά συνταγής:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2-3 μήλα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
150 γραμμάριαφουντούκια
150 γραμμάριασταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
1 κουταλιά του γλυκούκανέλα
200 γραμμάρια χαλβά
ηλιέλαιο για άλλειμα
μέλι
ξυσμα λεμονιού
σουσάμι για το σερβίρισμα
παπαρουνόσπορο προαιρετικά

Εκτέλεση:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Άν βιάζεστε μπορείτε να τις βάλετε να πάρουν μια βράση με το κρασί.

2. Ψιλοκόβετε τα μήλα, χτυπάτε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μήν γίνουν όμως σκόνη. Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και το χαλβά που τον έχουμε κάνει τρίμματα με τα δάχτυλα μας. Άν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλετε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέστε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.

3. Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια.

4. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα τα πιτάκια μας.

5. Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε, περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

Tips
Μήν το παραγεμίζετε με τη γέμιση, έτσι γίνεται πιό τραγανό
syntagesmekefi.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις