ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κακοποίηση παιδιών. Ένα πάντα επίκαιρο θέμα (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)
Αυτή και κυρίως η σεξουαλική κακοποίηση, αποτέλεσε το θέμα της διάλεξης, με εισηγήτρια την κα. Έλενα Ράπτη στην χθεσινή (16.11.14) πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος   Συλλόγου Φίλων Θερμαϊκού «ΑΠΟΛΛΩΝ» (ΣΥ.ΦΙ.ΘΕ.).
Ο προ δύο μηνών ιδρυθείς σύλλογος, συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» - μότο που (υπο)δηλώνει ότι ένα στα πέντε παιδιά γενικά κακοποιείται σεξουαλικά στην Ευρώπη – διοργάνωσε την από κάθε πλευρά επιτυχημένη εκδήλωση στο 2ο Λύκειο Περαίας.
Η συντονίστρια της εκστρατείας αυτής του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και μέλος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κα. Ράπτη, ανέλυσε και επεσήμανε τους κινδύνους της σεξουαλικής βίας στα παιδιά.

Με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο με μικρές κατανοητές ιστορίες και περιστατικά), συνέβαλλε στην κατανόηση του προβλήματος αναφέροντας μεταξύ άλλων σημείων και την  δέουσα συμπεριφορά των γονέων σε παρόμοιες περιπτώσεις, απέναντι στα κακοποιημένα παιδιά.
Η συνεισηγήτρια ιατρός- χειρούργος κα. Γιώτα Σασοπούλου, αναφέρθηκε στις οδυνηρές ψυχικές και σωματικέςσυνέπειες που αφήνει πίσω της η άσκηση σεξουαλικής βίας στα παιδιά-θύματα.
Στο τέλος της ομιλίας,  εκτός από τον πλουσιότατο μπουφέ που ετοίμασαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, προσφέρθηκαν  ποτά και γλυκά στους παρευρεθέντες.
Η εκδήλωση έκλεισε με δημοτικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.
Συγχαίρουμε τον ΣΥ.ΦΙ.ΘΕ. για την αρτιότατη διοργάνωση της εκδήλωσης και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις περαιτέρω δραστηριότητές του.
Δείτε το σχετικό μας βίντεο, ΕΔΩ



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: