Συνταγή για βασιλόπιτα
Υλικά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 ποτήρια και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
μπέικιν πάουντερ: 4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού
ζάχαρη: 500γρ.
φρέσκο βούτυρο: 280 γρ., και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
γάλα: 250 ml
αυγά: 7
λεμόνι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
αλάτι: λίγο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ.
Προσθέτετε κατόπιν εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ενώ χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας πάντα.
Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια στρογγυλή μεγάλη φόρμα με κινητά τοιχώματα. Αναποδογυρίζετε και τινάζετε για να πέσει το αλεύρι που περισσεύει. Απλώνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, 1 ώρα περίπου. Αν θέλετε να βάλετε νόμισμα , το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε όταν η βασιλόπιτα έχει μισοψηθεί.
Όταν βεβαιωθείτε ότι η βασιλόπιτα έχει ψηθεί καλά (την τρυπάτε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα), την ξεφορμάρετε σε μια μεγάλη πιατέλα που την έχετε στρώσει με ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζετε τη βασιλόπιτα με μια στρώση ζάχαρη άχνη και γράφετε με λίγο γλάσο το έτος.
icookgreek.com
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Υλικά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 ποτήρια και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
μπέικιν πάουντερ: 4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού
ζάχαρη: 500γρ.
φρέσκο βούτυρο: 280 γρ., και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
γάλα: 250 ml
αυγά: 7
λεμόνι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
αλάτι: λίγο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ.
Προσθέτετε κατόπιν εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ενώ χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας πάντα.
Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια στρογγυλή μεγάλη φόρμα με κινητά τοιχώματα. Αναποδογυρίζετε και τινάζετε για να πέσει το αλεύρι που περισσεύει. Απλώνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, 1 ώρα περίπου. Αν θέλετε να βάλετε νόμισμα , το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε όταν η βασιλόπιτα έχει μισοψηθεί.
Όταν βεβαιωθείτε ότι η βασιλόπιτα έχει ψηθεί καλά (την τρυπάτε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα), την ξεφορμάρετε σε μια μεγάλη πιατέλα που την έχετε στρώσει με ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζετε τη βασιλόπιτα με μια στρώση ζάχαρη άχνη και γράφετε με λίγο γλάσο το έτος.
icookgreek.com
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου