ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Θα σεβαστούν οι Παοκτσήδες (έστω τους δικούς) τους νεκρούς;

Με μαύρα περιβραχιόνια θα αγωνιστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πάοκ στην Τούμπα (08/02, 19:30), στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7, πριν από 34 χρόνια (08/02/1981).


Για την ομάδα μας, η αυριανή μέρα ξυπνάει θλιβερές μνήμες από το παρελθόν και είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλη την «ερυθρόλευκη» οικογένεια.

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια, μία μερίδα οπαδών, κυρίως βάζελοι, παοκτσήδες και αεκτζήδες, όχι μόνο δεν σέβονται κάποιους συνανθρώπους τους που έφυγαν τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή, αλλά ούτε καν το πως νιώθουν οι δικοί τους άνθρωποι, να ακούν και να βλέπουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, κάποιους κάφρους να βρίζουν χυδαία, νεκρούς.
Πριν την τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους έξι παοκτσήδες, οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας έβριζαν αμέτρητες φορές τους νεκρούς του Ολυμπιακού (χειρότερα από τους βάζελους και τους αεκτζήδες), με μανία, χολή και λύσσα, ώσπου κάποια μέρα, στις 04/10/1999, ο Χάρος πήρε μαζί του και δικά τους άτομα και από τότε, θυμήθηκαν ότι είναι... και άνθρωποι και σταμάτησαν το εμετικό υβρεολόγιο.
Σημειώνουμε ότι υπάρχει σκέψη από πλευράς Ολυμπιακού, να εμφανιστούν με πανό στον αγωνιστικό χώρο, όπως έκαναν στο περσινό ματς στη Βέροια, με την ημερομηνία 8/2/81 και το μήνυμα «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», αλλά, κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περάσει πρώτα από την έγκριση της Σούπερ Λίγκας.
Όμως, επειδή θεωρείται απίθανο να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό που θα έπρεπε, από όλους τους οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας (κάποιοι ίσως να δείξουν σεβασμό, σκεφτόμενοι τους νεκρούς οπαδούς του Πάοκ), καλύτερα να... εγκαταλειφθεί αυτή η σκέψη, ενώ, καλύτερα να μην γίνει ούτε μονόλεπτος σιγή, εάν είναι να αρχίσουν τα συνθήματα, οι ύβρεις, οι αποδοκιμασίες ή ότι άλλο, που θα αμαυρώσει την όλη ιερή διαδικασία.
Σεβασμό στους νεκρούς συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτου ομάδας. Όποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί, πολύ απλά, θεωρείται «απόβρασμα της κοινωνίας», για να μην πούμε κάτι άλλο πολύ πιο βαρύ. Ας το κλείσουμε μέχρι εδώ.
Όποιος κομπλεξάρας βρίσει τους νεκρούς του Ολυμπιακού, θα είναι σαν να βρίζει και τους νεκρούς του Πάοκ. 
Δεν υπάρχει διαχωρισμός σε αυτή την περίπτωση. Όποιος δεν σέβεται τους νεκρούς του Ολυμπιακού, ουσιαστικά, δεν σέβεται ούτε και τους νεκρούς της δικής του ομάδας.


Για τον ίδιο του τον εαυτό, δεν το συζητάμε καν...
Ότι... καφριλίκια και αν έχει σκοπό να κάνει η «ασπρόμαυρη» εξέδρα, οι παίκτες μας ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.
Να πάρουν τη νίκη και να την αφιερώσουν στα αδικοχαμένα αδέλφια μας, τα οποία σε λίγες εβδομάδες, θα πανηγυρίζουν από εκεί ψηλά, ακόμα ένα πρωτάθλημα από την αγαπημένη τους ομάδα...

Καλύτερα να μην γίνει ούτε μονόλεπτος σιγή σε αυτό το παιχνίδι, αν είναι να βγάλουν χολή και μίσος, ακόμα και για ανθρώπους που δεν βρίσκονται στη ζωή. Με μαύρα περιβραχιόνια θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός.

thrylos.com

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: