ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (video)

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής; H Bugatti;
Ονομάζεται...
Hennessey Venom GT, είναι αμερικανικής κατασκευής και ο κινητήρας του αποδίδει 1.244 ίππους. Είναι το αυτοκίνητο που κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας που είχε από το 2010 η Bugatti Veyron Super Sport για αυτοκίνητα παραγωγής και να το ανεβάσει στα 435 χιλιόμετρα. Μάλιστα, ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι η τελική φτάνει στα 440 χλμ./ώρα, αν υπάρχει ανοιχτός δρόμος με μήκος λίγο μεγαλύτερο από τα 5 χιλιόμετρα του διαδρόμου που χρησιμοποιήθηκε στο αεροδιαστημικό κέντρο John F. Kennedy των ΗΠΑ, για την επίτευξη του ρεκόρ.

Ο κινητήρας αυτού του πραγματικού Godzilla είναι ένα τυπικός αμερικανικός V8 με χωρητικότητα 7.000 κ.εκ., δύο βαλβίδες/κύλινδρο και μπλοκ από χυτοσίδηρο –τεχνολογία που οι κατασκευαστές από την Ευρώπη έχουν ξεχάσει δεκαετίες τώρα. Ωστόσο, με τη βοήθεια 2 τεράστιων υπερσυμπιεστών, το αμερικανικό μαστόδοντο αποδίδει 1.244 κατά μέγιστο και 800 ή 1.000 ίππους κατ’ επιλογή του οδηγού, μέσω διακόπτη στο ταμπλό. Ταπεινό είναι και το κιβώτιο, μηχανικό 6 σχέσεων, ωστόσο το βάρος του Venom δεν ξεπερνά τα 1.244 κιλά, φτάνοντας έτσι τη μαγική αναλογία του ενός ίππου/κιλό βάρους.

Αυτό έγινε εφικτό λόγω της υψηλής τεχνολογίας των υλικών κατασκευής του πλαισίου και του αμαξώματος. Το πρώτο είναι ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα, ενώ το δεύτερο υλοποιείται από ίνες άνθρακα. Κοιτώντας στο εσωτερικό μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η προσπάθεια μείωσης του βάρους έχει καταπνίξει κάθε πολυτέλεια, ωστόσο αυτή η minimal άποψη μας αρέσει για ένα αυτοκίνητο που στόχος του είναι ένας και μοναδικός: οι απόλυτες επιδόσεις. Δείτε το video –το ταχύμετρο μετράει μίλια, μην ψαρώσετε- και θα καταλάβετε γιατί απαιτούνται 1.000.000$ για την αγορά του.

gazzetta.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: