ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Όλες οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Μοριοδότηση και για τα μονοετή μεταπτυχιακά
Σε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόσο σε ότι αφορά τα... μαθήματα όσο και τα πρότυπα σχολεία και την επιλογή στελεχών.

Τα μονοετή μεταπτυχιακά θα μοριοδοτούνται με 2,5 μόρια όπως και τα διετή ενώ αυξάνονται σε τρεις από δύο οι σχολικές μονάδες στις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν θέση διευθυντή οι ενδιαφερόμενοι. Η μια εξ αυτών δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό και μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Αναλυτικά οι νομοτεχνικές βελτιώσεις αφορούν τα ακόλουθα:
Μαθήματα
Προστίθεται μια ώρα Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών στη Γ Λυκείου και η Λογοτεχνία Γενικής γίνεται μονόωρο μάθημα.

Πρότυπα
Στα πρότυπα γυμνάσια προστίθεται το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Διευθυντές σε πρότυπα με μεταπτυχιακό ή διδακτορικόΣτο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 13 προστίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση υποβολής υποψηφιότητας σε θέση διευθυντή προτύπου ή πειραματικού σχολείου η κατοχή διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των σχολικών μονάδων.

Διδακτική υπηρεσίαΣτο β΄ εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 17 στις κατηγορίες εκπαιδευτικών που προσφέρουν διδακτική υπηρεσία και οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων και υπευθύνων σε διάφορους οργανισμούς. Η προσθήκη των κατηγοριών αυτών έγινε μεταξύ άλλων και για λόγους συμφωνίας του παρόντος προς ψήφιση νόμου με κείμενες νομοθετικές διατάξεις.

Μοριοδότηση μονοετών μεταπτυχιακώνΔιδακτορικό: 4 μονάδες
Μεταπτυχιακό (είτε μονοετούς είτε διετούς): 2,5 μονάδες

Αυξάνονται από 2 σε 3 οι σχολικές μονάδες για υποψηφιότητα διευθυντώνΣτην περίπτωση α΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 22 αυξάνεται από δύο σε τρεις ο αριθμός των σχολικών μονάδων, στις οποίες μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα ένας εκπαιδευτικός, προκειμένου να επιλεγεί ως διευθυντής

Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, οι υποψήφιοι διευθυντές τετραθέσιων και άλλων νηπιαγωγείων και οι υποψήφιοι διευθυντές εργαστηρίων για τις θέσεις κατ’ ανώτατο αριθμό τριών σχολικών μονάδων, εκ των οποίων:

1. Η μία σχολική μονάδα μπορεί να είναι είτε όπου κατέχουν οργανική θέση είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οχτώ διδακτικές ώρες την εβδομάδα.
2. Η δεύτερη σχολική μονάδα είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ, όπου υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία.
3. Η επιλογή της τρίτης σχολικής μονάδας δεν υπόκειται σε κανέναν επιπρόσθετο περιορισμό, δηλαδή αυτή μπορεί να είναι οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: