ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Μήνυμα Τιμολέοντα Κοψαχείλη για τη Μάχη της Αννίτσας

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Ο τόπος μας έχει την ευλογία να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αντίστασης, ανάσχεσης, αντεπίθεσης και...
νίκης κατά των φασιστών και των δυνάμεων του άξονα. Στις 10 Νοεμβρίου του 1940 ο ελληνικός στρατός έδωσε το αποφασιστικό χτύπημα στα εχθρικά στρατεύματα και κατατρόπωσε την ιταλική εισβολή.Η μάχη της Αννίτσαςυπήρξε καθοριστική, γιατί αποτέλεσε το πιο κρίσιμο σημείο ανάσχεσης της εισβολής και διασφάλισε την αντεπίθεση του ελληνικού στρατού. Εάν δεν υπήρχε η Αννίτσα το μέτωπο θα οδηγείτο σε κατάρρευση.

Τούψωμα της Αννίτσας αποτελεί το σύμβολο του αγώνα μας για την προάσπιση της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Το λαμπρό μνημείο, που θεμελίωσε ο Σύνδεσμος Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών του Νομού Γρεβενών,τιμά τους ήρωες, που έδωσαν για την Πατρίδα το πολυτιμότερο αγαθό, το αίμα τους και τη ζωή τους. Μέσα από το μνημείο αυτό δεν τιμάται μόνο η ιστορία μας και ήρωες μας, αλλά αναγνωρίζεται το σύνολο της προσφοράς των Γρεβενών και των χωριών μας - του Γρεβενιώτικου Λαού και αντανακλάται η τιμή και η μνήμη προς τις οικογένειες και τους απογόνους των πεσόντων.

Όλοι οι Γρεβενιώτες είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους Έλληνες στρατιώτες, παιδιά της Γρεβενιώτικης γης, προγόνους και συγγενείς μας, που πότισαν αυτά τα χώματα με το αίμα τους και πουμετέφεραν στις φλέβες τους την ηρωική παρακαταθήκη των αγωνιστών προγόνων μας κατά της Τουρκοκρατίας, μεταλαμπαδεύοντας μία ηρωική κληρονομιά στους συμπατριώτες μας που έφεραν τα Γρεβενά στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και της αποτίναξης των φασιστικών δυνάμεων κατοχής λίγα χρόνια αργότερα. Είμαστε περήφανοι για όλους εκείνους που πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, καθιστώντας τα Γρεβενά μια Γη Ηρώων, που θα προστατεύει πάντοτε την Ελλάδα. Η κληρονομιά μας αυτή θα πρέπει να μνημονεύεται στο χρόνο και να θυμίζει στις επόμενες γενιές το ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε.

Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: