ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Το γράμμα που δεν θα ήθελε να διαβάσει κανένας πατέρας

«Προς τον αγαπημένο μου μπαμπά»
Πατέρας περνούσε έξω από το δωμάτιο του γιου του και είδε το κρεβάτι στρωμένο, τα ρούχα τακτοποιημένα, τον χώρο πεντακάθαρο.
Γκρεμίστηκε κάνας φούρνος; 

Στο μαξιλάρι υπήρχε ένας φάκελος με την ένδειξη, «Προς τον αγαπημένο μου μπαμπά». Τρομοκρατημένος, έσκισε το φάκελο και άρχισε να διαβάζει:

«Αγαπημένε μου μπαμπά, σου γράφω με μεγάλη μου θλίψη, αλλά και χαρά συνάμα. Το έσκασα με την κοπέλα μου, γιατί ήθελα να αποφύγω τη σκηνή που θα μου κάνατε εσύ και η μαμά.

Την Στέισι την αγαπάω πολύ, αλλά ήξερα ότι θα την απορρίψετε επειδή έχει πίρσινγκ, τατού, φοράει στενά ρούχα και είναι μεγαλύτερή μου. Δεν πρόκειται, όμως, για φευγαλέο φλερτ μπαμπά. Είναι έγκυος. Η Στέισι είπε ότι θα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Έχει ένα δικό της τροχόσπιτο στο δάσος και αρκετά ξύλα για να περάσουμε το χειμώνα. Το όνειρό της είναι να κάνουμε πολλά παιδιά.

Επίσης, μου άνοιξε τα μάτια στο θέμα της μαριχουάνας – που στην πραγματικότητα, δεν βλάπτει κανέναν. Θα την καλλιεργούμε μόνοι μας και θα την ανταλλάζουμε με τους ανθρώπους της κοινότητας για κοκαΐνη ή ecstasy.

Στο μεταξύ, θα προσευχόμαστε να βρει η επιστήμη μια θεραπεία για το AIDS, ώστε να γίνει καλύτερα κι η Στέισι. Της αξίζει…

Μην ανησυχείς, μπαμπά. Είμαι 15 χρονών και ξέρω πώς να φροντίσω τον εαυτό μου. Κάποια μέρα θα έρθω να σας επισκεφτώ για να γνωρίσετε τα εγγόνια σας!

Με αγάπη, Τζόσουα

Υ.Γ.: Προφανώς, τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Είμαι στο σπίτι του Τζέισον. Απλά, ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από τον σχολικό έλεγχο που βρίσκεται στο τραπέζι της κουζίνας. Πάρε με τηλέφωνο, όταν είναι ασφαλές να γυρίσω σπίτι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: