ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τέρενς Κουίκ: Βουνό τα προβλήματα στα Γρεβενά

«Αναμφισβήτητα ο Νομός Γρεβενών είναι από τους πλέον παραμελημένους, αν όχι ο πιο παραμελημένος Νομός όλης της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δυστυχώς τα απίστευτα πλεονεκτήματα που έχει δεν τα εκμεταλλεύτηκε καμιά κυβέρνηση, με αποτέλεσμα παρόλο που είναι επάνω στην Εγνατία Οδό, λιγοστεύοντας την απόστασή της από Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα που τα συζήτησα και με τους εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης και με τον Μητροπολίτη.

Επιστρέφω στην Αθήνα με πολλούς φακέλους προβλημάτων που θα διανείμω στα αρμόδια Υπουργεία. Η Κυβέρνηση θα τους εξετάσει όλους.

Αναλυτική ενημέρωση θα κάνω στον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, όπως επίσης θα ενημερώσω και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας».

Αυτά δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας σήμερα το μεσημέρι από τα Γρεβενά, μετά το τέλος επετειακών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό πριν από 103 χρόνια.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν υπ’ όψιν στον Τέρενς Κουίκ για επίλυση από την κυβέρνηση, είναι τα εξής:

Η ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία), που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Επιστρέφω στον τόπο μου» το οποίο εκπονεί πιλοτικά η Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων και κτηνοτρόφων να παραμείνουν στον τόπο τους καθώς η μεταναστευτική ροή μεγαλώνει σε ανησυχητικό επίπεδο.
Η καθιέρωση ειδικού τιμολογίου για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε επιχειρήσεις και σπίτια, που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Η αξιοποίηση των πλούσιων υδάτινων πόρων για την άρδευση των καλλιεργειών η οποία βρίσκεται στο πολύ χαμηλό ποσοστό των 18% των εκτάσεων.
Ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας για την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες, αλλά και η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Βάλια Κάλντα.
Η αποπεράτωση του Οδικού Άξονα Ε65.
Η θεσμοθέτηση του τέλους υδάτινων πόρων για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η επιτακτική ανάγκη να συντηρηθούν τα ιστορικά πετρογεφύρια της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις