ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μόνο έτσι πέφτει η ΕΠΟ

Τα εκλογικά μαγειρέματα στις ποδοσφαιρικές ενώσεις έχουν έναν και μοναδικό ορίζοντα: Τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου στην ΕΠΟ. Υπάρχει μια σαφής αντιπαλότητα ανάμεσα στη...
σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας και στις δυνάμεις της ανατροπής και ο διαγκωνισμός καλά κρατεί.

Είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ προσπαθούν να αλλάξουν το τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί ο Ολυμπιακός. Πιστεύουν ότι θα το πετύχουν μέσω της διαφοροποίησης των συσχετισμών στις ΕΠΣ, καθώς πλέον οι εκλέκτορες στην ΕΠΟ είναι τρία μέλη του ΔΣ της κάθε ένωσης. 


Αυτή είναι η μια οπτική. Η άλλη έχει να κάνει με το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας, καθώς ούτε αναλογικό είναι ούτε δημοκρατικό. Αν οι δυνάμεις της επερχόμενης αλλαγής πιστεύουν πραγματικά στην εξυγίανση, τότε δεν πρέπει να διεκδικήσουν τις αλλαγές διοικήσεων στις τοπικές ενώσεις. Πρέπει να πιέσουν την πολιτεία ώστε να αλλάξει με νόμο το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής εδώ και ένα εξάμηνο έχει δεσμευτεί ότι θα φέρει στη Βουλή νομοθέτημα που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου σε όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 5.000 άνθρωποι θα ψηφίζουν για τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δυστυχώς μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε αυτήν την τομή, η οποία θα έλυνε και τον γόρδιο δεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσο δεν πιέζεται η πολιτεία τόσο ένα αίτημα που υπάρχει εδώ και περίπου 20 χρόνια θα μένει χωρίς υλοποίηση. Αν αυτό δεν το καταλάβουν και οι άνθρωποι που επιθυμούν την αλλαγή συσχετισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε το μόνο που θα συμβεί είναι να δούμε έναν χαλίφη στην θέση του χαλίφη ή τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης