ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων σταμάτησαν στο παρά πέντε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι – Έσκαβαν τούνελ

«Λαγούμι» προσπαθούσαν να ανοίξουν βαρυποινίτες κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων, με στόχο να δραπετεύσουν, αλλά...
έγιναν έγκαιρα αντιληπτοί.

Αργά χθες το απόγευμα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εντόπισαν το άνοιγμα ενός σκάμματος μέσα σε κελί της πτέρυγας Γ2 των φυλακών όπου «φιλοξενούνται» βαρυποινίτες. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές και έσπευσαν επιτόπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο εισαγγελέας, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλο κελί και σε διαφορετική πτέρυγα καθώς η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», όλα δείχνουν ότι αυτήν τη φορά «είχαν γνώσιν οι φύλακες», καθώς φαίνεται ότι υπήρχε εδώ και καιρό σχετική πληροφορία ότι κάποιοι προσπαθούσαν να ανοίξουν τούνελ για να αποδράσουν. Την πληροφορία προσπαθούσαν εδώ και μέρες να διασταυρώσουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, σε συνεργασία της εξωτερικής φρουράς των φυλακών με τους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Και την κατάλληλη στιγμή δόθηκε το «πράσινο φως» για την έρευνα που οδήγησε στην προσεκτικά καλυμμένη τρύπα, που με τη σειρά της οδηγούσε στο τούνελ που έσκαβαν.