ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ετοιμάζεται 3ος Παγκόσμιος! Αυτή είναι η απόδειξη...

Ανησυχητική αύξηση έχει παρουσιάσει η δαπάνη των κρατών, για τον εξοπλισμό των στρατιωτικών δυνάμεων και την... ενίσχυση των αμυντικών συστημάτων.

Τα στοιχεία που παρουσίασε το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), είναι εντυπωσιακά, καθώς ύστερα από την μείωση που είχαν παρουσιάσει οι δαπάνες για τον στρατιωτικό εξοπλισμό, τα τελευταία 4 χρόνια, ξαφνικά υπήρξε ραγδαία αύξηση.

Το γεγονός ότι η Δύση, έχει παρουσιάσει επιθυμία για ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων, προμηνύει ότι αναμένονται απρόβλεπτα γεγονότα, ακόμη και πολεμικό επεισόδιο.

Ο ερευνητής του SIPRI, Σαμ Πέρλο-Φρίμαν, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ, παραμένουν σταθερά στην πρώτη θέση για τις δαπάνες σε στρατιωτικά μέσα, ενώ εξήγησε πως μια από τις εξηγήσεις που δίνονται για την εν λόγω αύξηση, είναι ο «πόλεμος» εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος και η Ρωσία…

«Οι λόγοι αυτής της αλλαγής της τάσης είναι η Ρωσία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το NATO», δήλωσε ο Πέρλο-Φρίμαν.

Η Ρωσία όπως φαίνεται παραμένει ο «φόβος» της Αμερικής και των υπόλοιπων κρατών, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η Κίνα έρχεται στην δεύτερη θέση, με τον προϋπολογισμό της να φτάνει τα 215 δισεκ. δολάρια, ενώ η Ρωσία κατακτά ην 4η θέση με προϋπολογισμό 66,4 δισεκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις