ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ψωμί καλαμποκίσιο - συνταγή

Υλικά συνταγής

1 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά μαγιά ξηρή
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 αυγό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο και ψιλoκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τα δυο αλεύρια με τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν και το αλάτι στο μίξερ. Προσθέτετε το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε το καλαμπόκι, αν το χρησιμοποιήσετε, και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα ή ταψί και αδειάζετε το μείγμα.

Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη κι το αφήνετε φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνετε το ψωμί στους 210 ˚C 30'-35', ώσπου να πάρει γλυκό χρώμα η επιφάνεια. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα κι το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: