ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πρόωρες εκλογές ή Grexit

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Οι Έλληνες, στις πρώτες εκλογές μετά τη δικτατορία, καλούνταν να ψηφίσουν μέσα σ’ ένα...

τρομολαγνικό, αλλά απόλυτα ρεαλιστικό δίλλημα, που κυριαρχούσε τότε. Το περίφημο «Καραμανλής ή τανκς». Όπως ήταν απόλυτα φυσικό επέλεξαν να θριαμβεύσει η ΝΔ και βέβαια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, έπραξαν απόλυτα σωστά. Οι άλλες πολιτικές αναλύσεις της εποχής και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα είναι απλώς συμπληρωματικές.

Όπως η εξωτερική απειλή από την επιθετικότητα της Τουρκίας, η αποφυγή πολεμικής εμπλοκής, η αιφνιδιαστική και εσπευσμένη προκήρυξη των εκλογών, οι άνισοι όροι διεξαγωγής της αναμέτρησης, το εκλογικό σύστημα κ.λπ.

Το 2008 ο τότε υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε «παραφράσει» το παραπάνω δίλλημα, με το εξίσου εντυπωσιακό «Καραμανλής ή χάος». Νομίζω πως η διακυβέρνηση Παπανδρέου, τον δικαίωσε απόλυτα, παρά το γεγονός ότι η ιστορία, δεν το έχει καταγράψει ακόμα… Παρά τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή για την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, ο ΓΑΠ ενσαρκώνει με σημειολογική ακρίβεια το ΧΑΟΣ…

Φτάνουμε και στο σήμερα… Οπωσδήποτε, κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει, τέτοιου είδους διλλήματα… Όπως για παράδειγμα X πολιτικός ή πτώχευση… Ωστόσο προκύπτει αυτοδίκαια ένα δίλλημα, το οποίο κατά την γνώμη μου θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες… Αυτό δεν είναι άλλο, από το ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή GREXIT!!!

Είναι ξεκάθαρο πως τα πράγματα έχουν φτάσει στην κόψη του ξυραφιού… ΔΝΤ και Ευρωπαίοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ αίμα… Τα νούμερα δεν βγαίνουν, η αξιολόγηση δεν προχωρά και το κυριότερο, όλ’ αυτά τα μάθαμε δια στόματος των ιδίων των δανειστών… Έστω κι αν τα κρυφακούσαμε, μέσω wikileaks…


Δεν υπάρχουν σχόλια: