ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ο Καλατράβα θα κατασκευάσει στο Ντουμπάι τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο Το "The Tower" - ΦΩΤΟ

Ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα είναι ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού για τον σχεδιασμό και κατασκευή του...
νέου ουρανοξύστη που θα κατασκευαστεί στο Creek Harbor στο Ντουμπάι. 
Το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ φιλοδοξεί να γίνει ο ψηλότερος ουρανοξύστης σε ολόκληρο τον κόσμο και την ανάθεση επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Rashid Al Maktoum. 

Με το λιτό όνομα «The Tower», ο ουρανοξύστης δια χειρός Καλατράβα, θα βασιστεί στην ισλαμική αρχιτεκτονική και στόχος είναι να συνδυάσει τον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ενώ αντλεί έμπνευση από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας. 
 Με πλάνο να παραδοθεί μέχρι το 2020, οπότε και το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει την Expo trade fair, ο ουρανοξύστης θα έχει ύψος μεγαλύτερο των 828 μέτρων, όσο δηλαδή αυτό του Burj Khalifa που από το 2010 που κατασκευάστηκε αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Το «The Tower» θα διαθέτει μεταξύ άλλων 

Παρατηρητήριο, κήπους και περίπου 18-20 ορόφους με καταστήματα, εστιατόρια και πολλές ακόμη εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν σαν δέλεαρ για τουρίστες αλλά και ντόπιους. Σύμφωνα με τον διαχειριστή ακινήτων Emaar που έχει αναλάβει το έργο, ο «πύργος» υπολογίζεται πως θα κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. 





Περισσότερα στο lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: