Υλικά
280 gr. αλεύρι μαλακό
130 gr. γιαούρτι στραγγιστό
110 gr. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 αυγό
Ζάχαρη άχνη
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σόδα, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη και το γιαούρτι. Με το χέρι μας ενώνουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στον πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη, περίπου 1½ εκατοστών πάχους.
Κόβουμε διαγώνια κομμάτια 8-10 εκατοστών και πλάτους 2 περίπου εκατοστών, χαράζουμε το κέντρο κάθε κομματιού δημιουργώντας μια σχισμή. Περνάμε μέσα στην σχισμή την μια άκρη της ζύμης, φτιάχνοντας «αυτάκια». [Ωτία Παραδοσιακές Ποντιακές Συνταγές]Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι τα ωτία μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε με άφθονη άχνη! Από την Εύα Μονοχάρη
Tips: Άν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με μέλι και κανέλα, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και σοκολάτα!funkycook.gr
280 gr. αλεύρι μαλακό
130 gr. γιαούρτι στραγγιστό
110 gr. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 αυγό
Ζάχαρη άχνη
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σόδα, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη και το γιαούρτι. Με το χέρι μας ενώνουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στον πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη, περίπου 1½ εκατοστών πάχους.
Κόβουμε διαγώνια κομμάτια 8-10 εκατοστών και πλάτους 2 περίπου εκατοστών, χαράζουμε το κέντρο κάθε κομματιού δημιουργώντας μια σχισμή. Περνάμε μέσα στην σχισμή την μια άκρη της ζύμης, φτιάχνοντας «αυτάκια». [Ωτία Παραδοσιακές Ποντιακές Συνταγές]Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι τα ωτία μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Tips: Άν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με μέλι και κανέλα, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και σοκολάτα!funkycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου