ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σπιτάκια σε σχήμα... βαρελιού από ένα Καλαμπακιώτη (ΕΙΚΟΝΕΣ + VIDEO)

To ελληνικό δαιμόνιο τίποτα -όπως φαίνεται- δεν είναι ικανό να το σταματήσει.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, εμπνευστής του Barrelhouse, αποδεικνύει του λόγου το αληθές...

Ο δημιουργός του μοναδικού στην Ελλάδα, σπιτιού σε σχήμα... βαρελιού μίλησε στο letter.gr

Πότε και πως εμπνευστήκατε τα συγκεκριμένα πρωτότυπα σπιτάκια;

Η ιδέα δεν γεννήθηκε σαν έμπνευση αλλά περισσότερο σαν πρόκληση. Δύο χρόνια πριν με επισκέφτηκε ένας φίλος και μου έδειξε μια σάουνα σε σχήμα βαρελιού και με ρώτησε αν θα μπορούσα να κατασκευάσω κάτι παρόμοιο. Η απάντηση μου ήταν «Μπορώ να στο φτιάξω ακόμη καλύτερο!» . Μία εβδομάδα αργότερα έδειξα την ίδια φωτογραφία σε ένα άλλο φίλο και μου πρότεινε να φτιάξω το ίδιο σε μεγαλύτερο μέγεθος. Αυτό ήταν το έναυσμα μου και σκέφτηκα να αρχίσω να κατασκευάζω ένα ολόκληρο σπίτι σε σχήμα βαρελιού.

Είχατε ξανασχοληθεί με το κομμάτι των κατασκευών;

Με δομικής φύσεως κατασκευές δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν, αλλά είχα αναλάβει ειδικές κατασκευές για εσωτερικούς χώρους σε οικίες και ξενοδοχειακές μονάδες και έτσι είχα και την ανάλογη εμπειρία που ήταν βασικό κίνητρο για να ξεκινήσω την κατασκευή του Barrelhouse.

Πολλοί αναρωτιούνται αν το σχήμα των barrelhouseτα κάνει πιο ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες (χιόνια, δυνατούς ανέμους κλπ).

Η κατασκευή προορίζεται κυρίως για άμεση έκθεση στις καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και φροντίσαμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά και βαφές αποκλειστικά για εξωτερικούς χώρους, που είναι ανθεκτικές σε οποιοδήποτε φαινόμενο. Επίσης λόγω της χρήσης ξύλου και μόνο για την κατασκευή του Barrelhouse, φροντίσαμε να τοποθετήσουμε εξωτερικά σιδερένια στεφάνια με ειδικές λαβές που σφίγγουν και ξεσφίγγουν για την προσαρμογή της κατασκευής στην αλλαγή ζέστης και κρύου όπου το υλικό συστέλλεται και διαστέλλεται. Συνήθως μετά το πέρας του δεύτερου έτους δεν χρειάζεται πλέον προσαρμογή.

Πόσο χρόνο χρειάζεται κανείς, από τη στιγμή της παραγγελίας , μέχρι να τα δει τοποθετημένα και λειτουργικά στο οικόπεδο του;

Από την στιγμή της παραγγελίας μέχρι την ολοκλήρωσή της , καθώς και τοποθέτηση στο οικόπεδο χρειάζονται 3 μήνες. Όταν τοποθετηθεί στο οικόπεδο τοBarrelhouseείναι έτοιμο για χρήση από την πρώτη κιόλας μέρα.

Τα υπέροχα αυτά σπίτια που κατασκευάζετε έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις ή μπορεί να υπάρξει αυξομείωση στο μέγεθός τους;

Το μέγεθος της κατασκευής προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Ειδικότερα το πρωτότυπο σχέδιο έχει διαστάσεις 7,2 Χ 3,5 μέτρα , 3,85 ύψος και 4,2 η στέγη. Το πλάτος παραμένει 3,5 μέτρα σε όλες τις κατασκευές για να μπορεί να τοποθετηθεί ολόκληρη σε μεταφορικό μέσο και το βάθος του κυμαίνεται από 5,5 εώς 14 μέτρα. Βέβαια για να είναι πιο λειτουργικό μπορεί να κατασκευαστεί ένα διπλό Barrelhouseμε τοποθέτηση εξωτερικής ξύλινης καμπίνας που να ενώνει τα δύο σπίτια είτε κατά σειρά το ένα πίσω από το άλλο, είτε δίπλα δίπλα. Αυτό τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Πρέπει να είναι εντός σχεδίου ένα οικόπεδο για να τοποθετηθεί ένα barrelhouse; Επιτρέπεται η εγκατάστασή του και σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα;

Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει σε εντός σχεδίου πόλεως καθώς και σε παλαιού σχεδίου πόλεως οικόπεδα. Επιτρέπεται όμως η εγκατάσταση και σε οικοδομήσιμα οικόπεδα που είναι εκτός σχεδίου πόλεως αλλά πάντα με επιτήρηση ενός μηχανικού.

Είναι άπιαστο όνειρο η απόκτηση ενός barrelhouse; Μπορείτε να μας δώσετε μια μέση τιμή;

Τολμώ να πω πως η απόκτηση ενός Barrelhouse κάθε άλλο παρά άπιαστο όνειρο αποτελεί. Δυστυχώς δεν θα μπορούσα να σας δώσω μια μέση τιμή καθώς όπως προανέφερα η κάθε κατασκευή ανταποκρίνεται σε κάθε πελάτη ξεχωριστά και ανάλογα διαμορφώνεται και η τιμή τους. Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω πως η τιμή που δίνουμε στον πελάτη περιλαμβάνει την κατασκευή και την άδεια της πολεοδομίας. Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία είμαι πρόθυμος να απαντήσω τηλεφωνικώς, με mail ή δια ζώσης σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Δείτε video:

barrelhouse.gr
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24320 24900
2οχλμ Καλαμπάκας, Τρικάλων

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: