ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών: ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ!!!

Τις τελευταίες ημέρες, έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλές περιοχές του νομού μας. 
Συγκεκριμένα, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν...
τεράστιες ζημιές και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Δρόμοι χαλασμένοι, γέφυρες γκρεμισμένες, χωράφια κομμένα στα δύο, αρδευτικά κατεστραμμένα, ζώα πνιγμένα, αποθήκες με σιτηρά βυθισμένες στο νερό. 

Κι αυτά είναι που φαίνονται. 
Αυτά όμως που δε φαίνονται, όπως ο μύκητας των σιτηρών, οι μικρές παραγωγές λόγω καιρικών συνθηκών (παγετός, ζέστη, χαλάζι κ.λπ.), οι τεράστιες ζημιές από τα αγριογούρουνα και τις αρκούδες, οδηγούν σε αδιέξοδο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του τόπου μας. 

Ο ΕΛ.Γ.Α . στον τόπο μας βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών μόνο για τις εισφορές, και μάλιστα όποιος δεν πληρώνει βεβαιώνεται στη Δ.Ο.Υ. Από τα παγωμένα κεράσια της άνοιξης μέχρι σήμερα για οποιαδήποτε ζημιά ούτε ένας εκτιμητής. Οι κρατικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται μονάχα αν θα περάσουν ΚΤΕΟ τα ραντιστικά (100-150€ έκαστο), όταν χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς ΚΤΕΟ. 

Οι συνεχόμενες και ανέλεγκτες εισαγωγές σιτηρών από περιοχές που έχουν πληγεί από πυρηνικά ατυχήματα (Τσερνομπίλ, Κοζλοντούι κ.α.) επιφέρουν τελικά μεγαλύτερη καταστροφή και μάλιστα στην υγεία. Οι τοπικοί διοικούντες με μεγάλη φυσική παρουσία και φιλότιμο, αλλά μέχρι εκεί. 
Το κράτος πλέον ανύπαρκτο. Βουλευτές να παρακαλούν τηλεφωνικώς υπουργούς για ένα πυροσβεστικό, υπουργοί να μαλώνουν με γραμματείς και ο Πρωθυπουργός να ασχολείται με δημοσιογράφους και κανάλια όταν όλος ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει. 
Το κάρο είναι πλέον στη λάσπη κυριολεκτικά. Ο αφανισμός των αγροτών και των κτηνοτρόφων κοντά. 

Το καμπανάκι χτύπησε. 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

Ο Πρόεδρος Α.Σ. Γρεβενών
Παυλίδης Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια: