ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Κλείδωσε η τρίτη τηλεοπτική άδεια: Δύο νέοι παίκτες στο παιχνίδι – Ποιοι χάνουν το τρένο

Με τη δημοπρασία για την τέταρτη άδεια, ολοκληρώνεται όχι νωρίτερα από τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αδειοδότησης των...
τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας.

Η τρίτη τηλεοπτική άδεια φέρεται να «κλείδωσε» περί τις 15.00-16.00 και ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα για φαγητό ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πλειοδοσίας για την τέταρτη από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων.

Η δημοπρασία ξεπέρασε σε διάρκεια ήδη τις 30 ώρες.

Λόγω της απόλυτης μυστικότητας που έχει επιβληθεί τόσο στις συμμετέχουσες αντιπροσωπίες και την επιτροπή, όσο και στους υπαλλήλους της ΓΓΕΕ, παραμένει άγνωστο, ποιοι είναι οι τρεις έως τώρα κερδισμένοι της διαδικασίας και τι ποσά προσέφεραν για να αποκτήσουν μια τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας 12ετούς διάρκειας.

Ωστόσο διαρρέουσες πληροφορίες έχουν ήδη κατονομάσει του δύο πρώτους καναλάρχες, Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη με την κυπριακή εταιρεία, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μάλιστα, τόσο του δημοσιογραφικού όσο και του πολιτικού κόσμου, οι δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στον Ιβάν Σαββίδη (DIMERA) και τον Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΪ).

Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε δύο εντελώς νέα κανάλια με καινούριους ιδιοκτήτες στην ελληνική τηλεόραση.

Οι υπόλοιποι μεγάλοι «παίκτες» που φέρονται να μη μπορούν να δείξουν ανταγωνισμό απέναντι στους μεγαλοκαρχαρίες είναι οι Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και Δημήτρης Κοντομηνάς.

Επειδή όμως, ώρα με την ώρα διαρρέουν πληροφορίες και για τη στρατηγική, που είχαν καταστρώσει τα επιτελεία των υποψηφίων εταιρειών, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο οτι το τίμημα της πρώτης άδειας κινήθηκε πολύ ψηλά, ενώ οι δύο επόμενες κινήθηκαν κάπως χαμηλότερα χωρίς όμως να αποκλίνουν και πολύ από το τελικό τίμημα της πρώτης.

Άλλωστε όπως προβλέπεται από την διαδικασία, ο φιναλίστ της πρώτης άδειας που τελικώς ηττήθηκε στο τελευταίο στάδιο των έγγραφων προσφορών, δεν μπορεί στον επόμενο γύρο να προσφέρει χαμηλότερο τίμημα, από αυτό που πρόσφερε στον προηγούμενο γύρο. Εκτιμάται λοιπόν ότι και η δεύτερη άδεια, πρέπει να έχει προσεγγίσει τα επίπεδα του πρώτου γύρου και η τρίτη τηλεοπτική άδεια να κινήθηκε κάπως χαμηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: