ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πύδνα Κίτρους-Ρήγας Φεραίος 3-1 -video


Τρίτωσε το καλό η Πύδνα με Ρήγα
Toυ Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Δεν άφησε τον Ρήγα Φεραίο να ξεκινήσει την… επανάστασή του, η Πύδνα και τρίτωσε το καλό στο παγωμένο…
Λονδίνο του Κίτρους, στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr, διαγράφοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την επιθετική αφλογιστία, στην 11η αγωνιστική στο 2ο όμιλο, του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και πολιόρκησαν απ’ την αρχή την αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας πολλές τελικές, με καταιγιστικό ρυθμό και παραγωγικό τρόπο ανάπτυξης. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον τερμαφύλακα του Ρήγα ν’ αποτρέπει, με σωτήριες επεμβάσεις, την παραβίαση της εστίας του. Οι φιλοξενούμενοι, απ’ την πλευρά τους, στη μοναδική επικίνδυνη φάση, που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο, εκτός απ’ την επίμαχη φάση που ζήτησαν πέναλτι, έχασαν μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να προηγηθούν και ν’ αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες στην ανάπαυλα. Το ρόδι έσπασε, τελικά, στο δεύτερο ημίχρονο, με αυτογκόλ του Βουραζέρη, μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια του Μακράκη και του Γ. Κυπαρίσση. 


Ο Μακράκης πέτυχε το 2-0, με υπέροχο σκαφτό πλασέ και ο έτερος Κυπαρίσσης, το τρίτο και τελευταίο γκολ της ομάδας του, από ασίστ του αδερφού του, σ’ ένα δεύτερο ημίχρονο που ανήκε κυριολεκτικά στους γηπεδούχους, προσεγγίζοντας εμφανίσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Σέττο, στο τελικό 3-1.

Man of the match: οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Χατζάρα, στο σύνολό τους, κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αποβάλοντας, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, το άγχος της επίτευξης γκολ και μαζί με τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή, δικαιούνται ως σύνολο τον τίτλο, με το plus extra bonus να πηγαίνει στον Γ. Κυπαρίσση junior, πρωτίστως για το… μισό αυτογκόλ και τη συμβολή του στο επιθετικό κομμάτι

Highlights: ο χαμογελαστός πάτερ-Φάνης -που έδινε απλόχερα τις ευχές του- όντας ο πιο πιστός και αναγνωρίσιμος φίλαθλος της ομάδας του Ρήγα Φεραίου (και πρώην παίκτης της ομάδας), στο πέταλο, παρακαλώ, του γηπέδου, με συνεχή παρουσία στα εντός και εκτός έδρα παιχνίδια, παρουσία που από μόνη της αποτελεί γεγονός πρωτόγνωρο και αξιομνημόνευτο, η επίμαχη φάση για πέναλτι, που ζητούν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής του Ρήγα, που αποτυπώνεται στo stop καρέ του Metrosport.gr, με το σκορ στο 0-0, οι χαμένες ευκαιρίες της Πύδνας, με το δοκάρι του Μακράκη να ξεχωρίζει, οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα Παπαγιάννη του Βελεστίνου, οι συνθήκες… πολικού ψύχους, που είχαν ως αποτέλεσμα λιγοστοί φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις κερκίδες, οι λίγες αλλά μαγικές ντρίμπλες και εμπνεύσεις του «δεκαριού» του Ρήγα, που έδειξε υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και με τα δύο πόδια, η προσφώνηση «σκύλε», που δικαιούμαστε, σε δείγμα στατιστικά σημαντικό, να θεωρούμε ότι αποτελεί την πιο mainstream cliché προσφώνηση ποδοσφαιριστή σε συμπαίκτη του πανελλαδικά!, ως ένδειξη επιβράβευσης και καλής ενέργειας στο γήπεδο (μαζί με τα «παικταρά, ψηλέ & μικρέ»), τα γαλλικά των παικτών της ομάδας του Βελεστίνου, που προσπαθούσαν να εκλογικεύσουν την ανομοιογενή αμυντική λειτουργία, τα εντυπωσιακά γκολ της αναμέτρησης

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.

Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: