Μπορεί να είσαι expert στα κλασικά καρυδάτα μελομακάρονα αλλά πρωτάρα στα μελομακάρονα με σοκολάτα;
Μάθε όλα τα μυστικά τους και...
φτιάξε τα πιο υπέροχα σοκολατένια μελομακάρονα που έκανες ever!
Αρχικά ακολουθείς τα tips και τις οδηγίες για τα κλασικά μελομακάρωνα για σωστό ζύμωμα, μέλωμα και σχεδιάκια.
Κι ως προς τη σοκολάτα;
Τα πράγματα είναι απλά:
* Αρχικά επιλέγεις κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σου. Αν νηστεύεις επιλέγεις την κουβερτούρα για να είναι το γλυκάκι σου νηστίσιμη.
* Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτωντας μέσα λίγο σπορέλαιο για να γίνουν πιο γυαλιστερή η σοκολάτα.
* Βουτάς τα μελωμένα μελομακάρονα μέσα στη σοκολάτα ένα – ένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα βουτήξεις κατευθείαν μετά το μέλωμα, εμείς όμως προτείνουμε να τα αφήσεις να κρυώσουν πρώτα καλά.
* Τα βγάζεις, πασπαλίζεις με τρυμμένο καρύδι και τα αφήνεις πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Έξτρα παραλλαγές για τέλεια σοκολατένια μελομακάρονα
* Αντί για τρυμμένο καρύδι δοκίμασε να πασπαλίσεις με τρυμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με καρύδα. Και τα δύο δένουν τέλεια.
* Αν μέλι και σοκολάτα σου φαίνονται «too much», υπερβολικά γλυκά για τα γούστα σου, μπορείς απλά να παραλείψεις το μέλωμα.
Πηγή
Μάθε όλα τα μυστικά τους και...
φτιάξε τα πιο υπέροχα σοκολατένια μελομακάρονα που έκανες ever!
Αρχικά ακολουθείς τα tips και τις οδηγίες για τα κλασικά μελομακάρωνα για σωστό ζύμωμα, μέλωμα και σχεδιάκια.
Κι ως προς τη σοκολάτα;
Τα πράγματα είναι απλά:
* Αρχικά επιλέγεις κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σου. Αν νηστεύεις επιλέγεις την κουβερτούρα για να είναι το γλυκάκι σου νηστίσιμη.
* Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτωντας μέσα λίγο σπορέλαιο για να γίνουν πιο γυαλιστερή η σοκολάτα.
* Βουτάς τα μελωμένα μελομακάρονα μέσα στη σοκολάτα ένα – ένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα βουτήξεις κατευθείαν μετά το μέλωμα, εμείς όμως προτείνουμε να τα αφήσεις να κρυώσουν πρώτα καλά.
* Τα βγάζεις, πασπαλίζεις με τρυμμένο καρύδι και τα αφήνεις πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Έξτρα παραλλαγές για τέλεια σοκολατένια μελομακάρονα
* Αντί για τρυμμένο καρύδι δοκίμασε να πασπαλίσεις με τρυμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με καρύδα. Και τα δύο δένουν τέλεια.
* Αν μέλι και σοκολάτα σου φαίνονται «too much», υπερβολικά γλυκά για τα γούστα σου, μπορείς απλά να παραλείψεις το μέλωμα.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου