ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΙ ?



Ένα περιστατικό με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομειο της μικρής μας πόλης, Θα αναρωτηθεί κανείς αν... ήταν το πρώτο. Παρόμοια περιστατικά σχεδόν κάθε εβδομάδα προσέρχονται για νοσηλεία, Η αντιμετώπιση και η φροντίδα αυτών κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους είναι υπέρ το δέον εξαίρετη, Ο δε χρόνος παραμονής τους κυμαίνεται πάντοτε ανάλογα με τη βαρύτητα του επεισοδίου.
Το πρόβλημα που υπάρχει με αυτούς τους ασθενείς είναι η φροντίδα τους μετά την λήψη του εξιτηρίου 

Ποιος άραγε επιμελείται τους ανθρώπους αυτούς μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο,?
Έχουν την δυνατότητα οι άνθρωποι αυτοί να νοσηλευτούν για τη συνέχιση της αγωγής τους σε ιδιωτικά ιδρύματα όπου και το κόστος είναι μεγάλο αλλά και οι μισθοί των πασχόντων ανεπαρκείς για την νοσηλευτική τους κάλυψη?

Υπάρχουν αλλα ατομα στο αμεσο οικογενειακο περιβαλλον που θα παρασχουν την απαιτουμενη βοηθεια στον πασχοντα? Ποιος τους χορηγει τα φαρμακα ? Βλεπουν η μπορει να διαβαζουν οι ηλικιωμενοι που χειριζονται τα διαφορα κουτια με τα φαρμακα?.Αν οι αρρωστοι αυτης της κατηγοριας διατηρουν την κινητικοτητα τους καλως, αλλως η κατασταση τους πολλαπλασιαζει και τα προβληματα τους τοσο από την αποψη της φροντιδας οσο και από οικονομικη αποψη.Ειναι πολύ δυσκολο ένα ζευγος υπερηλικων να ανταποκριθει στην περιπτωση που ο ενας επο αυτους ασθενισει από αγγειακο εγκεφαλικο επεισοδιο.Το νοσοκομειο θα παρασχει την νοσηλεια για ένα ευλογο χρονικο διαστημα και ορισμενες φορες καλον είναι εφ οσον ο αριθμος των νοσηλευομενων δεν είναι μεγαλος να την παρατεινει για διαστημα τετοιο που η σταθεροποιηση του αρρωστου να είναι σε επιθυμητα επιπεδα Αλλιως αρχιζει το δραμα. Η μπορουμε να βαλουμε ένα τερμα στην ταλαιπωρια σωματικη ψυχικη και οικονομικη των ατομων αυτων δημιουργωντας έναν νέο καιαδα Στην μικρη μας πολη το νοσοκομειο είναι υπερεπαρκες για τις αναγκες των κατοικων του νομου. Σε μικρη όμως αποσταση από το νοσοκομειο υπαρχει το παλαιο το οποιο μπορει με ελαχιστες δαπανες και λιγη καλη θεληση να μετατραπει σε ένα ιδρυμα αποκαταστασης των περιστατικων με αγγειακα εγγεφαλικα επεισοδια και εντονα κινητικα προβληματα αλλα και αλλα περιστατικα που χρειαζονται παρατεταμενη θεραπεια..Δεν γνωριζω σαν τι λειτουργει το παλαιο νοσοκομειο Αντιλαμβανομαι όμως πως οι γωνιες του θα είναι αραχνιασμενες τα ποντικια θα κανουν παρτυ οι νυχτεριδες θα αφθονουν και τα καλοκαιρια οι σαυρες θα τρεχουν από θαλαμο σε θαλαμο η από τοιχο σε τοιχο,Η πτερυγα Ταλιαδουρη μπορει μετατραπει σε μια ζωντανη μοναδα ετσι όπως την ηθελε και όπως την ονειρευτηκε ο κυριος Ταλιαδουρης σαν ελαχιστη τιμη στη μνημη του ανθρωπου Η λειτουργια της πτερυγας Ταλιαδουρη θα δημιουργησει καινουριες θεσεις εργασιες για νοσηλευτκο προσωπικο και άλλο βοηθητικο προσωπικο χρησιμο απαραιτητο και ουσιαστικο για τη ν φροντιδα των πασχοντων σε μια εποχη οπου η ανεργια μαστιζει τον τοπο μας.. Η τοπικη αυτοδιοκηση γνωστης των προβληματων υγειας και των αναγκων των κατοικων εχει τον πρωτο λογο για την αναληψη της ευθυνης και της πρωτοβουλιας για την αντιμετωπιση ενός τοσο σοβαρου προβληματος που ταλανιζει τον υπεργηρο πληθυσμο μας Είναι το ελαχιστο που μπορει να προσφερει στην ευαλωτη κατηγορια αυτή των συμπολιτων και συνανθρωπων μας.

Ευχαριστω για την φιλοξενια
Διευθυντης του ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: