ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής προκρίθηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς

Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 2-1 της ΑΠΕΛ στον άτυπο τελικό του 1ου ομίλου και κέρδισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής προκρίθηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς παίρνοντας τη νίκη με 2-1 της ΑΠΕ Λαγκαδά στον άτυπο «τελικό» του 1ου ομίλου.

Τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν από το Κύπελλο Γ Εθνικής (22/2)
1ος όμιλος
ΑΠΕ Λαγκαδά – Απόλλων Καλαμαριάς 1-2

2ος όμιλος
ΑΕ Καραϊσκάκης – Νίκη Βόλου (23/2)

3ος όμιλος
Παναχαϊκή – Αχαϊκή 0-0, 2-3 πεν

4ος όμιλος
ΑΕ Κηφισιάς – Ατσαλένιος 3-0


Ημιτελική φάση

Απόλλων Καλαμαριάς – ΑΕ Καραϊσκάκης ή Νίκη Βόλου

Αχαϊκή – ΑΕ Κηφισιάς

Παρ’ ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με γκολ ενός πρώην, του Θανάση Αθανασιάδη, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο β’ ημίχρονο και να πάρει τη νίκη – πρόκριση για τη συνέχεια του θεσμού.

Μόλις στο 8’, η τυπικά γηπεδούχος ΑΠΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αθανασιάδη, όμως, οι Καλαμαριώτες απάντησαν άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 12’ ο Κυβελίδης μετά από ωραία ατομική προσπάθεια πλάσαρε εύστοχα τον Ρίζο φέρνοντας το ματς στο 1-1.

Ο Στεφανίδης στο 18’ απείλησε για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Ν’ Λουντούλου δύο λεπτά αργότερα να αποτυγχάνει να νικήσει τον Ρίζο.

Ο Απόλλων πίεσε και στη συνέχεια για την ολική ανατροπή, η οποία, τελικώς, ήρθε στο 60’ με τον Χασομέρη. Ο Κομοτηναίος επιθετικός πήρε την μπάλα από τον Φάμπιο και πλάσαρε εύστοχα τον Ρίζο κάνοντας το 2-1 για τον Απόλλωνα.

Η ΑΠΕΛ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς ωστόσο να το καταφέρει και παρ’ ότι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Στεφανίδη (63’), Λεμονή (68’) και Ντούνγκα (75’).

Το 2-1 υπέρ του Απόλλωνα παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους «κοκκινόμαυρους», μάλιστα, να δημιουργούν στο τελευταίο πεντάλεπτο σημαντικές προϋποθέσεις για μεγαλύτερη σε εύρος νίκη.

Ν’ Λουντούλου (86’) και Συμελίδης (87’) βρέθηκαν σε θέση τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ Ρίζο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον νικήσουν με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει ως το τέλος.

ΑΠΕΛ (Κατηκαρίδης): Ρίζος, Καραμπάς, Πολίτης, Κοντέων, Καραμανλής, Κώτσιας, Λεμονής (75’ Πολύζος), Στεφανίδης, Κρυστάλλης, Ντούνγκα, Αθανασιάδης (72’ Κυρικτσής).

Απόλλων Καλαμαριάς (Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Κυβελίδης (76’ Συμελίδης), Σαμαράς, Καπίας, Χατζηδημητρίου, Ν' Λουντούλου, Φάμπιο (82’ Καλογέρης), Ζώτος, Χασομέρης, Καλαϊτζίδης, Δαλιανόπουλος (71’ Αμαραντίδης).

metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: