ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Γρεβενά: Νέες υποδομές και ιατρικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο

Στις 950 χιλιάδες ευρώ ανήλθαν οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, προκειμένου να...
βελτιωθούν οι υποδομές και η λειτουργία του, ενώ σε ότι αφορά τη στελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει, σύμφωνα με τη διοίκηση, σχεδόν πλήρη κάλυψη στις κλινικές αιχμής.

Αυτά αναφέρθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες (7/9/2017) το μεσημέρι ο διοικητής του Νοσοκομείου, Παντελής Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το Νοσοκομείο Γρεβενών είναι «το καλύτερο Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας από άποψη στελεχιακής κάλυψης αλλά και κτιριακών υποδομών», ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σημανδράκος η Περιφέρεια σχεδιάζει και για άλλες παρεμβάσεις, κόστους περίπου 500 χιλιάδων ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών προσελήφθησαν 12 επικουρικοί γιατροί, που κάλυψαν κενά σε κλινικές αιχμής, ενώ αναμένεται η δημιουργία μονάδας 25 κλινών για ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά και οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ, που θα είναι το δεύτερο στη Μακεδονία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν ελλείψεις» σε κλινικές αιχμής, «καθώς είναι πλήρως στελεχωμένες», ενώ το Νοσοκομείο βοηθάει και γειτονικά νοσοκομεία, καθώς καλύπτει εφημερίες άλλων νοσοκομείων, όπως της Φλώρινας. «Και παραπάνω γιατροί να υπήρχαν θα ήταν ακόμη καλύτερα για να προσφέρουν με άνεση οι γιατροί τις υπηρεσίες τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών τόνισε ότι στις προθέσεις της Περιφέρειας είναι η επιπλέον ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ενώ σε ότι αφορά την υγρομόνωση του κτηρίου αυτή θα ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2018. Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Σημανδράκος υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή πεζόδρομου, μέσω της Σχολής Αστυφυλάκων, που θα βοηθήσει την καλύτερη προσέγγιση των πολιτών στο Νοσοκομείο, ενώ σε ότι αφορά το παλαιό Νοσοκομείο, που μεταφέρεται στο Ελληνικό Δημόσιο, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς το ΤΑΣ, για να εξεταστεί η κατάσταση του κτηρίου από πλευράς στατικότητας και αν αυτό είναι κατάλληλο, τότε θα πρέπει να γίνει διάλογος με πολίτες και φορείς της πόλης για το πώς θα αξιοποιηθεί το κτήριο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μάκης Νασιάδης

http://greveniotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: