ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και… ούτε πρόκειται!

Μπορεί η Βασίλισσα Ελισάβετ να έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα σε περισσότερες από 100 χώρες, αλλά ποτέ δεν έχει έρθει στην Ελλάδα.

Την απάντηση στο μεγάλο “γιατί” που επισκιάζει την συγκεκριμένη της απόφαση, έρχεται να δώσει ο ιστορικός Χιούγκο Βίκερς.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιστορικός με ειδίκευση στη βασιλεία Χιούγκο Βίκερς, μίλησε στην Daily Mail σχετικά με την απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ να μην επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα και είπε πως για αυτήν την απαξίωση της Ελλάδας φταίει η κακή πορεία και η κατάρρευση του θεσμού της βασιλείας, γεγονότα που η ίδια θεωρεί πως έβλαψαν τον Φίλιππο, ανάμεσα στους γαλαζοαίματους.

Ο ίδιος ο Βίκερς, σχολιάζει πως όταν ακόμα εκείνος ήταν μωρό, η οικογένεια του εξαναγκάστηκε να αφήσει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ όλοι τους εξορίστηκαν στη Γαλλία και άλλαξαν το επίθετο τους σε Μαουντμπάτεν, κάτι το οποίο έβλαψε τρομερά την εικόνα τους στις άλλες βασιλικές οικογένειες.

Παράλληλα, ο ιστορικός αναφέρει στη συνέντευξή του στην Daily Mail πως ο Φίλιππος αντιπαθεί την Ελλάδα γιατί δίκασε τον πατέρα του, Πρίγκιπα Αντρέα και παραλίγο να τον στείλει για εκτέλεση, λόγω των ευθυνών που έφερε για τη Μικρασιατική καταστροφή. Βέβαια, το 1950 ο ίδιος είχε επισκεφθεί για μια και τελευταία φορά την πατρίδα του, αφού τον είχε προσκαλέσει ο Βασιλιάς Παύλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τότε η Ελισάβετ δεν έφερε τον τίτλο της Βασίλισσας, οπότε δεν είχε κανέναν λόγο να είναι στο πλευρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: