ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Άγρια δολοφονία μοντέλου από τον σύντροφό της – Της έγδαρε το κρανίο και της στράγγιξε το αίμα (φωτό)

Νεκρή στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ το 2016 βρέθηκε το 30χρονο μοντέλο από την Ουκρανία επ’ ονόματι Iana Kasian και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας οι τελευταίες στιγμές της ζωής της ήταν εφιαλτικές.

Μεταξύ άλλων, ο δράστης έγδαρε το τριχωτό της κεφαλής της (σκαλπ) και στράγγιξε το σώμα της από το αίμα.

Για τη δολοφονία κατηγορείται ο 36χρονος κομίστας Blake Leibel, γιος μεγιστάνα ακινήτων στον Καναδά και σύντροφος της Kasian, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε περιγράψει έναν παρόμοιο φόνο σε ένα από τα βιβλία του (graphic novel).

Η κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή τον Μάιο του 2016 στο κρεβάτι της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε βασανιστεί, ακρωτηριαστεί και χτυπηθεί στο κεφάλι, ενώ πέθανε από ακατάσχετη αιμοραγία, καθώς δεν είχε μείνει άλλο αίμα στο σώμα της. Βρέθηκε επίσης σημάδι από δάγκωμα στο πρόσωπό της, το τριχωτό της κεφαλής της έλειπε, ενώ είχε κοπεί και το δεξί της αυτί. Ο Leibel μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή. Ζούσε στο Λος Άντζελες και είχε γράψει μια σειρά ιστοριών που βασίζονταν σε θέματα βίας και φόνων. Μεταξύ άλλων, έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα σε μορφή κόμικ με το όνομα «Syndrome», το οποίο, όπως έχει περιγράψει ο ίδιος, ασχολείται με «τα ερωτήματα γύρω από το τι προκαλεί ένα άτομο να διαπράξει πράξεις βίας».

Το «Syndrome», το οποίο ο Leibel φέρεται να διένειμε δωρεάν στο Comic-Con, ξεκινάει με έναν ρεπόρτερ να στέκεται έξω από μία φυλακή στην οποία κρατείται ένας κατά συρροήν δολοφόνος, την νύχτα πριν την εκτέλεσή του. Ένας από τους φόνους που διέπραξε ο συγκεκριμένος δράστης περιγράφεται στο βιβλίο, και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι βρίσκεται δολοφονημένο με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που οδήγησε στον θάνατο την 30χρονη Iana Kasian: τα σώματά τους στραγγίζονται από το αίμα.

Επίσης, το μυθιστόρημα-κόμικ είναι γεμάτο εικόνες με αποκεφαλισμένες γυναίκες. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες, ο Leibel είχε συλληφθεί μια εβδομάδα πριν από το θάνατο της Kasian, κατηγορούμενος για βιασμό. Ήταν ελεύθερος με εγγύηση όταν έγινε η δολοφονία.

Η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο αστικής αγωγής που κατέθεσε η οικογένεια της 30χρονης και ζητεί 56 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τον θάνατό της. Σημειώνεται πως το ζευγάρι είχε μία κόρη, που ήταν δύο μηνών όταν σημειώθηκε η δολοφονία, και τώρα βρίσκεται υπό την κηδεμονία της μητέρας της Iana Kasian.







pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: