ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ληστεία στα Γιαννιτσά: Λεία 70.000 για ληστές που μπούκαραν οπλοφορώντας σε σπίτι

Δεύτερο κρούσμα μέσα σε ένα μήνα που δείχνει την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας Γιαννιτσών

Αλωνίζουν το τελευταίο διάστημα θρασύτατοι δράστες στα Γιαννιτσά, μιας και συνέβησαν...

δύο περιστατικά ληστειών το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 40 ημερών. Μια δεύτερη ληστεία συνέβη, όπως πρώτο έγραψε το pellanews.gr το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 16/10, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, σε μια μικρή πάροδο, σε οικία. Οι δράστες, υπό την απειλή όπλου, κατάφεραν και άρπαξαν 70.000 ευρώ, με κινήσεις ταχύτατες και στοχευμένες. Μάλιστα δεν δίστασαν να βιαιοπραγήσουν σε μέλος της οικογένειας της οικείας! Η αστυνομία και οι άνδρες της Ασφάλειας Γιαννιτσών κατευθείαν βρέθηκαν στο σημείο, διεξάγοντας έρευνα η οποία συνεχίζεται.

Η ΠΕΛΛΑNEWS έχει αναφερθεί πολλάκις στις ανάγκες των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού. Ειδικότερα όμως η Αστυνομία Γιαννιτσών και ειδικά τα τμήματα κλοπών και δίωξης ναρκωτικών χρειάζονται επιτακτικά ενίσχυση. Δεν είναι λίγες οι υποθέσεις όπου οι δράστες συλλαμβάνονται, σε πολλές εκ των οποίων μάλιστα έχουν βρεθεί και επιστραφεί στους κατόχους τους τα κλοπιμαία. Εάν υπήρχε η ακρίβεια των αναγκών του οργανογράμματος θα γίνονταν περισσότερα πράγματα, θα υπήρχαν μεγαλύτερες δυνατότητες για διευθετήσεις υποθέσεων από τους αστυνομικούς. Καλό είναι οι Βουλευτές της Πέλλας, οι ιθύνοντες των διοικήσεων γενικά, να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ενισχυθούν τα δύο αυτά τμήματα της μεγαλύτερης πληθυσμιακά περιοχής του Νομού, που είναι ο Δήμος Πέλλας, ο οποίος εμπεριέχει την πόλη των Γιαννιτσών και τέσσερις ακόμη Δημοτικές Ενότητες, την κίνηση των οποίων πρέπει να διεκπεραιώσει ένα Α.Τ., αυτό των Γιαννιτσών, με ακτίνα δράσης από τα Άθυρα και το Δυτικό έως της Ακρολίμνη!

Θα είναι αποτυχία των εκλεγμένων να μην μπορέσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, για την μεγαλύτερη και πληρέστερη ασφάλεια των πολιτών. Άλλωστε, οι επιτυχίες που υπάρχουν με εξεύρεση δραστών και κλαπέντων από πλευράς του Α.Τ. Γιαννιτσών είναι ένα φως και ένα κίνητρο για να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση. Αντ’ αυτού βλέπουμε να υποβαθμίζονται τμήματα(όπως αυτό της Κρύας Βρύσης)ή να παραμένουν στάσιμα. Τσάμπα οι αγώνες που δόθηκαν συνδικαλιστικά από τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας Ανδρέα Σπυρίδη; Αυτό πρέπει να σταματήσει λοιπόν και να ασχοληθούν σοβαρά με τούτο το ζήτημα. Γιατί πρώτιστο σημείο στη ζωή των πολιτών, όπως η υγεία και η παιδεία, αποτελεί φυσικά και η ασφάλεια τους.

Π.Ν. Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις