ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Σοκάρουν οι εικόνες στην Καταλονία - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες, οι οποίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, από τα επεισόδια που σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλά εκλογικά κέντρα της Καταλονίας.


Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ενώ οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν και χτύπησαν με σφοδρότητα πυροσβέστες

Γενικευμένες ταραχές εκτυλίσσονται σε πολλές περιοχές της Καταλονίας, όπου ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας πολιορκούν εκλογικά κέντρα σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter, δείχνουν πολλούς πολίτες να έχουν τραυματιστεί και να είναι αιμόφυρτοι, και τους αστυνομικούς να σπρώχνουν ακόμη και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, συνολικά 337 άτομα έχουν τραυματιστεί κατά τις συγκρούσεις, οι οποίες εξαπλώνονται σε όλη την επαρχία της Καταλονίας, αλλά και στη Μαδρίτη. Ένας άνδρας μάλιστα, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, έχει τραυματιστεί από πλαστική σφαίρα στο μάτι, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτης των Podemos, η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη χρήση βίας, ζητώντας τον τερματισμό της. Μάλιστα η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί.

Σώματα ασφαλείας κατά σωμάτων ασφαλείας.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν και χτύπησαν με σφοδρότητα πυροσβέστες που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα για να προστατέψουν υποστηρικτές του δημοψηφίσματος. Στον αντίποδα, Καταλανοί αστυνομικοί προστατεύουν υποστηρικτές του δημοψηφίσματος που τους επευφημούν και αγκαλιάζουν έναν από αυτούς.

Η Ισπανική Λίγκα υποχρέωσε την ομάδα της Καταλονίας να αγωνιστεί κανονικά, απειλώντας της με αφαίρεση βαθμών.

Την αποκάλυψη έκανε μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Μπαρτομέου, με δηλώσεις του στο "beIN Sport": "Η λίγκα μας απείλησε με αφαίρεση 6 βαθμών. Δεν βρήκαμε τρόπο να αναβάλουμε τον αγώνα. Παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας".











O σκύλος από την Καταλονία που κάνει τον γύρο του κόσμου
Ο σκύλος αρνείται να εγκαταλείψει τον ιδιοκτήτη του την ώρα που τον χτυπούν οι αστυνομικοί.

Γνώριμη εικόνα: Ένας ο σκύλος πρωταγωνιστής των βίαιων επεισοδίων στην Καταλονία.

Την ώρα που οι αστυνομικοί της ισπανικής αστυνομίας επιτίθενται έξω από εκλογικό κέντρο, ο σκύλος μένει στο πλάι του ιδιοκτήτη και προσπαθεί να τον προστατέψει από την αστυνομική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: