ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησε ο «Αχίλλης», η μεγάλη ετήσια εμποροπανήγυρη στα Γρεβενά

Ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου η ετήσια εμποροπανήγυρη των Γρεβενών, γνωστότερη και ως «Αχίλλης».

Η εμποροπανήγυρη, που αρχικά γινόταν στα...

τέλη της Άνοιξης, με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αχιλλείου, μεταφέρθηκε στην πόλη των Γρεβενών από τους Μαυραναίους την δεκαετία του 1840. Το 1928 μεταφέρθηκε επίσης στα Γρεβενά το δεύτερο «παζάρι», που γινόταν κάθε φθινόπωρο στο χωριό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Βεντζίων.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 καταργήθηκε η εαρινή εμποροπανήγυρη της πόλης των Γρεβενών και κάθε χρόνο λειτουργεί πλέον μόνο η μία στις αρχές Οκτωβρίου.


Πλήθος κόσμου θα παραυρεθεί  στον "Αχίλλη" για τα ψώνια του, για να γευτεί ψητά, το χαλβά φαρσάλων και άλλα εδέσματα. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 16 Οκτωβρίου οπότε και λήγει το παζάρι των Γρεβενών.

Ο Δήμος Γρεβενών προσκαλεί όλους τους Γρεβενιώτες αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν τα Γρεβενά και να απολαύσουν τη φιλοξενία τους.

Γεύσεις, μουσική και διασκέδαση συνδυασμένα με την πλούσια εμπορική δραστηριότητα φέρνουν στο παρόν την παράδοση μιας παμπάλαιας διοργάνωσης.
Ο Δήμος Γρεβενών έχει φροντίσει για την υποδομή και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, την Τροχαία Γρεβενών θα βρίσκεται ανελλιπώς στους χώρους του παζαριού διευκολύνοντας την ομαλή λειτουργία του.
Είναι σπάνια η ευκαιρία συμμετοχής και εμπειρίας σε εκδηλώσεις που συνδυάζουν το παρόν και το παρελθόν. 


Η εμποροπανήγυρη των Γρεβενών μας δίνει την κατάλληλη αφορμή. Ας το εκμεταλλευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: