ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου μπλεγμένος στην υπόθεση με το 1.6 τόνους κάνναβη

Μια σημαντική αποκάλυψη βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πλοίο που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Γνωστός Μυκονιάτης επιχειρηματίας με καταστήματα στο...

νησί των ανέμων και το Κολωνάκι είναι μπλεγμένος στην υπόθεση με το 1.6 τόνους κάνναβης που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά από καταδίωξη ανοικτά της Κέρκυρας.Ο επιχειρηματίας διατηρεί γνωστά εστιατόρια τόσο στην Μύκονο όσο και στο Κολωνάκι. Σε αυτό στο Κολωνάκι ήταν και που τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν άνδρες του Λιμενικού.

Πρόκειται για πρόσωπο που είχε σύμφωνα με πληροφορίες κομβικό ρόλο στην υπόθεση του ναρκωταχύπλοου αφού ήταν αυτός που είχε επιφορτιστεί με την αναζήτηση των πολυτελών σκαφών μέσω εταιρειών που έστηνε, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Μαζί με τον 50χρονο συνελήφθησαν άλλα εννέα μέλη ενώ τα λαγωνικά του Λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων συνδέσμων του κυκλώματος.

Η επιχείρηση του Λιμενικού στήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ώστε να μην υπάρξει ούτε μία πιθανότητα να γίνει το παραμικρό λάθος και να διαφύγουν οι ναρκωδιακινητές. Το σίγουρο ήταν ότι το υπερ-ταχύπλοο με τα ναρκωτικά δεν θα μπορούσαν να το σταματήσουν με καταδίωξη «face to face» στη θάλασσα και μάλιστα στο απόλυτο σκοτάδι. Για αυτό έστησαν παγίδες για να το «στριμώξουν» ενώ το κατεδίωξαν και από αέρος με ελικόπτερα όπου επέβαιναν κομάντο του Λιμενικού και ελεύθεροι σκοπευτές.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης από επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους προκύπτει ότι ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα.

Οι έρευνες γίνονται με εξειδικευμένες προανακριτικές τεχνικές, διασταυρώσεις και εξακριβώσεις στοιχείων, ανάλυση και σύνθεση ερευνητικών δεδομένων και σκιαγράφηση του εγκληματικού «προφίλ» των εμπλεκομένων.

Η δράση του κυκλώματος ήταν πολυεπίπεδη. Τα μέλη του διακινούσαν φορτία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αλβανία.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους που μετέφερε τα ναρκωτικά συμμετείχαν περιπολικά σκάφη, ελικόπτερο του Λιμενικού, αεροσκάφη της δύναμης FRONTEX, ομάδα ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Όταν ο ταχύπλοο έφτασε κοντά στις αλβανικές αρχές (αλλά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων) και παρέλαβε το φορτίο με την ακατέργαστη κάνναβη, ξεκίνησε η καταδίωξη.

Τελικά, το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2017) η καταδίωξη τελείωσε και το ταχύπλοο με τα ναρκωτικά ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μακρόνησο και την Κέα.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο Αλβανοί κι ένας Ιταλός. Και οι τρεις συνελήφθησαν. Η έρευνα της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. θα έχει και συνέχεια, σε συνεργασία με διεθνείς διωκτικές αρχές αφού φέρεται να υπάρχει ολόκληρο «μωσαϊκό» συμφερόντων.

eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια: