ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

"Η ΦΩΝΉ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΎ" - Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

Συνεχίζοντας την ανασκόπηση στην τοπική εφημερίδα της Κιβωτού συναντάμε ένα πολύ σημαντικό άρθρο που μας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα, περηφάνιας αλλά και λύπης.
Αναφερόμαστε στο άρθρο που...

γράφτηκε για την ίδρυση του συλλόγου Κιβωτιανών στη Γερμανία ( Φεβρουάριος 1989) ένας σύλλογος ο οποίος δημιουργήθηκε με μεράκι και αγάπη από όλους τους μόνιμους Κιβωτιανούς κατοίκους της Γερμανίας και συγκεκριμένα της πόλης Göppingen. Αυτός ο σύλλογος ήταν ο συνδετικός κρίκος για τους Κιβωτιανούς της Γερμανίας με την πατρίδα τους.

Ο Σύλλογος Κιβωτιανών του Göppingen στήριζε και ηθικά αλλά και οικονομικά την Κιβωτό. Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο πρώτος πρόεδρος αυτού του συλλόγου ήταν ο Δάνης Καραμιχαηλίδης ο οποίος σε συνεργασία με το υπόλοιπο ΔΣ αλλά και όλα τα ενεργά μέλη του συλλόγου μπόρεσαν να καταφέρουν εξαιρετικά πράγματα ,ένα από αυτά είναι ότι κατέκτησαν την πρώτη θέση στην παρέλαση αρμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Göppingen...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβωτιανών του Göppingen έλαβε μερος με άρμα μήκους 80 μέτρων στο οποίο απεικονιζόταν τα 100 χρόνια της Ολυμπιάδος και συγκεκριμένα η ανάγλυφη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναφερθήκαμε στην αρχή ότι αυτό το άρθρο μας προκαλεί μία θλίψη η όποια προέρχεται απο το γεγονός οτι ο σύλλογος δεν είναι τόσο ενεργός πλέον, έτσι ώστε να χαθεί η επικοινωνία του συλλόγου Κιβωτιανών του Göppingen με τη γενέτειρα του... Μέσα από αυτήν την δημοσίευση ευχόμαστε και ελπίζουμε να να μπορέσει να ξαναδημιουργηθεί κάτι τόσο δυνατό...


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: