Σαφώς και η συγκεκριμένη είδηση δεν ανήκει απόλυτα σε αυτή την κατηγορία, εδώ όμως, μοιραζόμαστε μαζί σας όχι μόνο ότι μας αρέσει, μας παραξενεύει και μας κάνει εντύπωση, αλλά και...
ότι αξίζει να γνωρίζετε για διάφορους άλλους λόγους… Ένα από αυτά τα τελευταία θέματα, είναι και η συγκεκριμένη είδηση, σύμφωνα με την οποία Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια με περίπου 24% λιγότερο λίπος (ναι, είναι ακριβώς αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία). Κι ενώ το θέμα θα μπορούσαμε αναμφίβολα να το αναλύουμε με τις ώρες, εμείς απλά θα σας μεταφέρουμε την είδηση και θα σας αφήσουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετική έκθεση η οποία έφερε τον τίτλο «Proceedings of the National Academy of Sciences» (Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών), οι ερευνητές, κατάφεραν να δημιουργήσουν δώδεκα υγιέστατα γουρουνάκια με περίπου 24% λιγότερο λίπος από αυτό που έχουν τα… «φυσιολογικά» γουρούνια. Την είδηση, τη διαβάσαμε στο NPR, σύμφωνα μάλιστα με το οποίο, τα συγκεκριμένα ζώα, έχουν λιγότερο λίπος επειδή διαθέτουν ένα γονίδιο το οποίο τους επιτρέπει να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους πολύ καλύτερα, απλά καίγοντας λίπος. Τι σημαίνει αυτό κατά τα λεγόμενα των ειδικών; Λιγότερο λίπος για τους καταναλωτές (παρεμπιπτόντως, η γεύση του κρέατος έχει παραμείνει ίδια και απαράμιλλη) και λιγότερο κόστος για τους κτηνοτρόφους οι οποίοι θα σπαταλούν λιγότερα χρήματα στη διατροφή των ζώων και τη θέρμανση των μονάδων (ναι, τους πήρε ο πόνος να τα έχουν στα ζεστά) . Τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με εμάς; Ότι πολύ πριν τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα και ζώα, μάλλον μεταλλάχθηκαν τα μυαλά των δημιουργών τους…
πηγη
ότι αξίζει να γνωρίζετε για διάφορους άλλους λόγους… Ένα από αυτά τα τελευταία θέματα, είναι και η συγκεκριμένη είδηση, σύμφωνα με την οποία Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια με περίπου 24% λιγότερο λίπος (ναι, είναι ακριβώς αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία). Κι ενώ το θέμα θα μπορούσαμε αναμφίβολα να το αναλύουμε με τις ώρες, εμείς απλά θα σας μεταφέρουμε την είδηση και θα σας αφήσουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετική έκθεση η οποία έφερε τον τίτλο «Proceedings of the National Academy of Sciences» (Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών), οι ερευνητές, κατάφεραν να δημιουργήσουν δώδεκα υγιέστατα γουρουνάκια με περίπου 24% λιγότερο λίπος από αυτό που έχουν τα… «φυσιολογικά» γουρούνια. Την είδηση, τη διαβάσαμε στο NPR, σύμφωνα μάλιστα με το οποίο, τα συγκεκριμένα ζώα, έχουν λιγότερο λίπος επειδή διαθέτουν ένα γονίδιο το οποίο τους επιτρέπει να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους πολύ καλύτερα, απλά καίγοντας λίπος. Τι σημαίνει αυτό κατά τα λεγόμενα των ειδικών; Λιγότερο λίπος για τους καταναλωτές (παρεμπιπτόντως, η γεύση του κρέατος έχει παραμείνει ίδια και απαράμιλλη) και λιγότερο κόστος για τους κτηνοτρόφους οι οποίοι θα σπαταλούν λιγότερα χρήματα στη διατροφή των ζώων και τη θέρμανση των μονάδων (ναι, τους πήρε ο πόνος να τα έχουν στα ζεστά) . Τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με εμάς; Ότι πολύ πριν τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα και ζώα, μάλλον μεταλλάχθηκαν τα μυαλά των δημιουργών τους…
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου