Η CONMEBOL, λίγο μετά το δυστύχημα στη Μεντεγίν, ανακύρηξε τη Σαπεκοένσε ως κάτοχο του τίτλου για το 2016 και η αντίπαλός της στον τελικό, Ατλέτικο Νασιονάλ, έλαβε το βραβείο Fair Play Centenario.

Για την κατάκτηση της πρώτης κούπας της ιστορίας της και για τις διογανώσεις που θα συμμετάσχει στο μέλλον, η ομάδα συνολικά θα λάμβανε 4 εκατ. δολάρια, ποσό με το οποίο, όπως δήλωσε τότε ο πρόεδρος, θα βοηθούσε στην άμεση ανοικοδόμησή του κλαμπ.

Η ιστορία της Σαπεκοένσε στιγματίστηκε, «μαύρισε», έχει πλέον να περιγράψει απίστευτο πόνο και μεγάλα ερωτηματικά, αλλά η ζωή συνεχίζεται κι έτσι το κάνουν όσοι πλέον πρεσβεύουν τις αξίες και τη βαριά φανέλα της.







Όλοι μας, κάπως έτσι θα τους θυμόμαστε. Χαρούμενους, χαμογελαστούς, ευτυχισμένους, με δυνατή φωνή... Όπως ήταν λίγο μετά την πρόκρισή τους στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα...

Vamos, Vamos Chape...



*Ο τίτλος του κειμένου είναι το σύνθημα που δονούσε τ' αποδυτήρια πριν από το μοιραίο ταξίδι, έδινε τον ρυθμό στους οπαδούς στις εξέδρες και τραγούδησε ξανά η νέα γενιά του συλλόγου, στα ίδια αποδυτήρια, μετά την παραμονή στη Serie A.


gazzetta.gr